Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, lze poměrně snadno a levně dat do bytovky na společné protory schodiště časové vypínaní. Prostě aby se třeba po par minutach vypla světla na schodišti. Někteří prostě nechavaji pořád svitit
Děkuji za pomoc pomocí zde umistěneho odkazu to pujde
A předtím? Resp jaká je změřená úspora? Já Že ty světla s pohybovým senzorem berou něco 24 krát 7...
ideal by byla kombinace, S časovačem a světla taková, která se rovnou až při pohybu a ne při zapnutí proudu
To, že svítidla s pohybovým senzorem něco ušetří je blud. Instaloval jsem cca 25 takových svítidel v činžáku a úspora veškerá žádná. Původní světla se sice rozsvěcela všechna zároveň (většina zbytečně), ale vždycky jen po setmění na pár minut. Po zbytek času neodebírala nic. Světla s pohybovým čidlem sice svítí jednotlivě do 10 vteřin, ale mají malou spotřebu trvale, 24 hodin denně, 365 dní v roce.
Tady je dobře vidět, jak většina lidí neumí ne matematiku, ale ani základní počty. 4 podlaží, dejme tomu 2 světla, každé 5W. Svícení hodinu denně celkem. Na časový spínač. A to jsem předimenzoval. 4*2*0,005*30(dnů)= 1,2kWh. Proto mám na schodišti noční světlo sice s mikrovlnným senzorem a senzovem světla, takže ho nemusím vypínat vůbec, i tak to přes den dělám. Jestli tady v těch bytovkách náhodou nechodí propagovat svítidla s pohybovými senzory nějaký ing. Distributor Elektřiny, PhD, kterého ti lidé automaticky (a chybně) berou jako chytřejšího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.