Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, lze poměrně snadno a levně dat do bytovky na společné protory schodiště časové vypínaní. Prostě aby se třeba po par minutach vypla světla na schodišti. Někteří prostě nechavaji pořád svitit![]()
Děkuji za pomoc pomocí zde umistěneho odkazu to pujde
A předtím? Resp jaká je změřená úspora? Já Že ty světla s pohybovým senzorem berou něco 24 krát 7...
ideal by byla kombinace, S časovačem a světla taková, která se rovnou až při pohybu a ne při zapnutí proudu
To, že svítidla s pohybovým senzorem něco ušetří je blud. Instaloval jsem cca 25 takových svítidel v činžáku a úspora veškerá žádná. Původní světla se sice rozsvěcela všechna zároveň (většina zbytečně), ale vždycky jen po setmění na pár minut. Po zbytek času neodebírala nic. Světla s pohybovým čidlem sice svítí jednotlivě do 10 vteřin, ale mají malou spotřebu trvale, 24 hodin denně, 365 dní v roce.
Tady je dobře vidět, jak většina lidí neumí ne matematiku, ale ani základní počty. 4 podlaží, dejme tomu 2 světla, každé 5W. Svícení hodinu denně celkem. Na časový spínač. A to jsem předimenzoval. 4*2*0,005*30(dnů)= 1,2kWh. Proto mám na schodišti noční světlo sice s mikrovlnným senzorem a senzovem světla, takže ho nemusím vypínat vůbec, i tak to přes den dělám. Jestli tady v těch bytovkách náhodou nechodí propagovat svítidla s pohybovými senzory nějaký ing. Distributor Elektřiny, PhD, kterého ti lidé automaticky (a chybně) berou jako chytřejšího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.