Nejste přihlášen/a.
Tohle jsem řešila před delší dobou. Na mobilu jsem vyfotila a fotku ukázala v železářství. Tam mi prodali imbus a nějaké těsnění. Doma jsem vyloupla ty barevné značky pro teplou a studenou vodu, imbusem jsem povolila červíka a dál už jen vzpomínám, že jsem sikovkama cosi povolila a těsnění vyměnila, ale fakt jen těžko vzpomínám. Všechno vymyla a vyčistila a zase naskládala zpět. Funguje stále.
Výměna kartuše: lehce vyloupnout špuntík s červenou/modrou tečkou na páce, dovnitř zasunout imbusový klíč (tenkáá šestihranná tyčka), povolit šroubek - červík, pozor ať nevypadne. Tím se uvolní páka, která se dá sundat.
Pod ní je kroužek, (u něktrých typů, jinde nemusí být) který se dá rukou vyšroubovat, je to plast, nervat kleštěma. Pak je vidět plochá matice která drží kartuši. Udělá se značka na matici i na tělese baterie, aby se při zpěrné montáži dotáhla zhruba stejně.
Matici lze vyšroubovat trubkovým klíčem 27 (kdo ho má?) nebo ořechem 27 a kdo nemá, tak sikovkama se štíhlými čelistmi. Pak lze vyndat nebo trochu vypáčit kartuši. Podívat se, co je to za typ a jít koupit novou přesně podle tohoto typu.
Vyčistit dosedací pochy uvnitř baterie, vložit novou a zpětným postupem opět namonovat.
Trochu možná pomůže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.