Nejste přihlášen/a.
Odkud začnete zkoušet, je jedno. Možná, že jednodušší bude začít v bytové rozvodnici. Když tam bude chybět fáze, budete muset jít do rozváděče na chodbě. Hlavní jistič je před elektroměrem v zaplombované části. Tam se nedostanete. Budete muset najít konec kabelu do bytu v nezaplombované části. Hlavní jistič je váš. Čí je kabel byste měl mít v Prohlášení vlastníka. Problém ale bude jednoduchý. Vadný jistič nebo vypálená svorka. Možná, že ani jistič nebude vadný a že bude stačit ho několikrát procvaknout. Předem si raději shoďte jističe v bytě nebo povytahujte ze zásuvek lednici a spotřebiče ve stand-by režimu. Kvůli takové maličkosti se nenechte zblbnout k rekonstrukci elektroinstalace.
3) Umisťuje se před elektroměr
4) vlastník bytu
5) vlastník bytu vyměňuje taky rozvod na společnoé chodbě až po elektroměr
Já jsem požádal distributora o povolení rozplomblovat, na hlavním jističi ležena mrtvá vyschlá myška. Pak jsem naměřil, že do hlavního jističe jdou tři fáze, ale z jističe jen dvě. Několikrát jsem jistič shodil, natáhl a nic. Takže je třeba nový jistič.
Vy musíte měřit na přívodu do bytu,, pokud tam nejsou tři fáze, musíte měřit u hlavního jističe. Někdy bývá ve velkém společném rozvaděči nahoře kryt, když se oddělá, najdete tam svoji svorkovnici, s kabelem k Vašemu bytu. Tam to změříte.
Vidím to na hlavním přívodu. Taky jsem viděl že už nešla fáze do celého domu, ba i dokonce do celé ulice... Ale to by už někdo i řešil. Sporák má samostatné jištění v rozvodničce v bytě a tak pokud nejdou i zásuvky jištěné samostatně , tak se to tak vybízí. Tedy na hlavní přívod do bytu, nebo na rozbočení přívodu v rozvodnici v bytě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.