Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eternit na střeše

Od: jendik88 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, máte někdo řešení jak se zbavit těchto starých kousků eternitu? Vysát nějakým průmyslovým vysavačem nebo odšroubovat laty, namokřit a pozametat do pytle? Je to úplně všude, masku samozřejmně mám. Díky ta radu.
Eternit na střeše
Eternit na střeše #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dolů, mezi latě, přidělat TRYCHTÝŘ, třeba ze dřeva, plechu, či podobné, navléknou igelitový pytel s dírkou. Pak vše ze střechy slabým proudem spláchnout do pytlů. Pomoci si větším zárohákem, dílo se povede. Vysavač Vám nevezme větší kousky.

jendik88
hodnocení

Díky, taky zajímavý nápad

Děkuji za poděkování, hezký víkend.

hodnocení

0x
Pokud máte možnost půjčit si velký pprůmyslový vysavač s hadicí o velkém průměru, je nejjednodušší to prostě vysát.
jendik88
hodnocení

Ale zachytí ten filtr ve vysavači i ty nejmenší vlákna? Nerad bych kontaminoval všechno v okolí, jestli to projde filtrem a rozpráší se to všude.. o to mi jde.
trtr
Zdravím, no pokud by se dalo trochu vody do vysavače, aby se neprášilo? Jakože postříkat vodou a vybrat větší kusy, pak postříkat a opatrně vysát zbytek do vysavače s trochou vody v nádobě? Na finále již nevlhčit, ale vysát opět do vody?
re4zon
Zadne vody a neprasilo. Odpovidajici vysavac se spravnym filtrem a sackem a vyreseno. Akorat ten filtr pak vyhodit, coz bude stat pomerne dost.

hodnocení

0x

V jakém stavu je to pod latěma? Nesneslo by to rychlé spláchnutí proudem vody dolů, a tam vybrat?

jendik88
hodnocení

To se právě obávám, kvůli vlhkosti, ale možná by to šlo. Zdá se mi to jako nejrozumnější varianta, díky za ni.

km
hodnocení

0x

už asi zaznělo, vysátí, vymetení, vyplavení...

jen chci napsat, že bych si na to asi vzal ještě takový ten jednorázový overal, abych si to s oblečením netahal s sebou

google.com/...

na obrázcích je vidět, že tu krytinu taky rosí

jendik88
hodnocení

Díky, na to jsem samozřejmně myslel a koupil jsem si několik sad těch obleků, co splňují normu pro azbest, a taky mám sadu ffp3 masek.

hodnocení

0x

Vůbec bych se s tím nepáral. větší kusy růčo do igelitovéhopytle na odpadku, zybytek průmyslovým vysavačem vysát a opět ke zbytku a uklidit- třaba na skládku jako stavební suť ... . Tedy za předpokladu , že nejsou čumilové.práskači co dokáží jednoho nalakovat!

Před pár roky když se na jedné rekonstrukci toto likvidovalo-tan nejdříve budeme jednotlivé šablony do pytlů - Jšablona=pytel, zabali zavří lepicí páskou a výtahem do uzavřeného kontejneru- kldyž zjistilo polik pytlů a času to bude stát, tan změna. Zaplachtovaný kontejner, speciál skluz a posílat ednotlivé šablony dolů do kontiku, zase- drahé nakonec obyčejný skluz,, kontejner jako přikrytý plachtou a ze střech místo podávání si po jednotlivých šablonách se házeli do skluzu a část rovnou do odkrytého kontejneru . Pak se to vyvezlo na skládku, kde firma zaplatila za "uložení nebezpečného...a pak průběžne zahrnout normálním odpadem. Bylo to někdy v letech 2010!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]