Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní sauna - izolace / vlhkost

Od: samotcze® odpovědí: 1 změna:
Zdravím vás,
Rozhodl jsem se jednu místnost staré zděné stodoly využít na stavbu sauny. Oklepal jsem starou omítku a nyní bych chtěl udělat rastr konstrukce sauny z hranolů. Hranoly přidělané ke stěně a mezi ně vložená vata, následně na to přijde saunová folie a pak už jen vnitřní desky sauny.
Nejsem si ovšem jistý stranou od stěny, nehrozí mi, že mezi cihlou a vatou bude kondenzovat a vata hnít? Ze sauny by vlhkost do vaty jít neměla. Na venkovní straně je brizolit a fasádní barva, vysoce propustná. Nějaký tip jak to ošetřit, nebo neřešit.
Moc děkuji
Přiložený obrázek ukazuje stav před shozením omítek a ještě s části starého stropu, který jsem boural.
Děkuji!

Vnitřní sauna - izolace / vlhkost

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kondenzace vlhkosti mezi zdí a izolací v sauně je reálné riziko, protože i když saunová folie brání pronikání vlhkosti z interiéru, vlhkost může pronikat ze zdiva nebo kondenzovat při teplotních rozdílech; proto je důležité zajistit dostatečné větrání a případně dát mezi zeď a izolaci parotěsnou, ale zároveň prodyšnou vrstvu, například difuzní membránu, která umožní vlhkosti unikat ven, aby izolace nezůstávala trvale vlhká a nezačala hnít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]