Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušička a srážení prádla

Od: jarinfaltas® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den

Slyšel jsem , že sušička sráží oděvy až o číslo , to bych chtěl právě využít a nechat si zmenšit pár kouskú prádla , mikiny a trička , jak nastavit sušičku pro sušení , aby toto bylo nejučinější

děkuji

Jarin

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je to nesmysl. Může se srazit jen prádlo, u kterého je přímo uvedeno NESUŠIT V SUŠIČCE. Používáme sušičku mnoho let a žádné prádlo se nesrazilo.

doplněno 31.01.25 00:37:

Pokud se něco srazí, tak je to při praní.

bramburka
hodnocení

0x

Zkus ususit mikinu nebo tricko na nejvvyssi teplotu. Zalezi na materialu. Vetsinou se trochu srazi cista bavlna.

hodnocení

0x

nesmysl nikdy se mi nic nesrazilo

hodnocení

0x
Udělal jste mi radost. Já myslel, že tloustnu a ono je to sušičkou. :-D
Sušičky používáme přes 20 let a nic takového nepozoruji. Pokud se něco srazí, tak typicky po prvním praní.

chorydness
hodnocení

0x
Sušička běžně zmenšuje oblečení. Trička obvykle zkracuje na délku a rozšiřuje na šířku. Ale je to kus od kusu...
Nastav nejvyšší teplotu a uvidíš.
To možná platilo kdysi u odvětrávacích sušiček, tam jsem skutečně při zapnutí obou spirál byl schopen roztavit plastový zip. Dnešní kompresorové sušičky suší při velmi nízké teplotě. A taky bohužel 2x..3x tak dlouho. :-/
chorydness
Mám moderní sušičku s tepelným čerpadlem a i na nízkou teplotu to stejně nějaké kusy srazí. Ale neřeším jestli je něco vhodné do sušičky nebo ne. Co nepřežije, nemá nárok na život.

Utěch triček triček to mám tak, že když je v létě věším, tak je vlhké vytřepu a ona pak i natažená hmotností vlhkostí uschnou mírně protažená. Některá trika mají obzváštní chuť se zkracovat, tahleta mokrá ještě silou natahuji, než je pověsím, aby se pěkně prodloužila. V sušičce trika dostanou tvar daný pnutím vláken, což fakt často znamená zkrácení. Měl jsem i bílá trika z Kiku, která jsem měl před vypráním do půl zadku a po vyprání po pupek a široká tak, že by se do nich vedle mě vešla i manželka. Ta nepomohlo ani natahovat.

km

tomkk: a už jste se tedy rozhodl, jak to je?
"Sušičky používáme přes 20 let a nic takového nepozoruji."
"když je v létě věším, tak je vlhké vytřepu"
Sušičky používáte, ale jen někdy a na některé prádlo?

:) Vždyť to píšu, prádlo uvolněním vláken u nového prádla srazí především pračka. Myslím si, že sušička toto už moc nezmění. Při věšení na šnůru jste ale schopen jeden rozměr "napravit", natáhnout. Tedy teoreticky oba rozměry, když tomu pomůžete. Ostatně, někteří zde jistě pamatují, že nové rifle se "napasovávaly" na tělo tak, že se sražené poprvé vyprané mokré oblékly a dělalo se v nich pár dřepů. Až pak se daly vysušit.

km
hodnocení

0x

Ano, sušička některé prádlo "zmenšuje". Naše služka má zakázáno mé prádlo v ní sušit, protože se občas stalo, že po sušičce bylo jaksi pro mě už nepoužitelné. Přesný návod ale neznám.

PS: hodně mě baví, jak tu někteří píší, že to je nesmysl *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]