Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led po zhasnutí stále svítí

Od: jarinfaltas® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

mám v předsíni troj světlo ,ve kterém chci změnit klasické žárovky za led reflektory , když nainstaluji všechny tři led reflektory , potom po zhasnutí , které mám připojené místo vypínače na časovač, led reflektoy i po zhasnutí svítí stále i když asi na čtvrtinový výkon, pokud ale dám namísto jednoho led reflektoru klasickou vláknovou žárovku pak je vše v pořádku a zhasnou všechny tři naprosto, jak mám docílit toho abych mohl mín nainstalované všechny tři led žárovky , aby ale uplně zhasly.

děkuji

Jarin

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tento kondenzátor lze koupit v každě prodejně elektronických součástek. Připojí se paralelně, na nulák a fázi.

doplněno 31.01.25 00:56:

Samozřejmě se připojí na svorky ve svítidle.

Připojí se na svorky svítidla a není to odrušovací kondanzátor, jak se mylně prezentuje. Svádí napětí naindukované v rozvodu cestou k LED svítidlu.

kondanzátor = kondenzátor

Účinnější je RC člen podle obrázku níže

Led po zhasnutí stále svítí

hodnocení

2x

Jasny pripad, ked je tam bud kapacita na subehu kablov alebo onen casovac nema rele, ale triak.

Riesenim je RC clen alebo vymena casovaca (mysli sa tym pohybovy senzor s casom dobehu?).

hodnocení

1x
Je to jen indukovaná elektřina, která ničemu nevadí. Řešit se to samozřejmě dá. Kondenzátor nebo určitě se dělá něco hotového...

hodnocení

Díky za rady , no mě jde o to , když jesem to instaloval kvúli menší spotřebě , aby mě ty stále svítíci ledky zase tu spotřebu nepokřivily )

Jak píší kolegové, problém není v žárovkách, u vakuových jen to drobné prosvicování není vidět. Ale ty drobné proudy tam tečou stejně. Pokud ti to vadí, použij lepší časovač s nižší vnitřní spotřebou a kontaktem na výstupu, bývají to ty, co při práci slyšitelně cvakají.

jir
hodnocení

0x
Některé časovače nejsou vhodné pro spínání LED světel a tohle je zrovna ten důvod. Zkuste vyřadit ten časovač, zda bude problém přetrvávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]