Nejste přihlášen/a.
Zakoupil jsem v kamené prodejně výrobník sody sodastrem, a po rozbalení jsem zjistil, že životnost lahve na sodu za několik měsíců končí. Je to důvod k vrácení zboží? Obávám se že obchodník mě bude přesvědčovat, že to nevadí.Dík.
Tlakový nádoba, taky nádoba, ono 10 bar je dost a když to přefouknete, tak CO2 dá klidně 60bar! Ale je to vaše zdraví. Nejhorší je, když to někdo celé předělá na průmyslovou flašku s CO2, to je potom hukot, ale kdo chce...
No jo, odfoukne, ale flašky mají test na 10 bar, odfuk třeba zabere při 8 bar a ta stará "unavená" flaška vydrží méně než 8, třeba jen 6 i míň a jen to čeká -> únava je prevít a jen čeká (výrobce určitě ví proůměrný počet cyklů).
Správně se samozřejmě výrobek po expiraci nemá používat, nicméně láhve pro sodovku se dělají ze silnostěnného polyesteru a ten něco vydrží. Výrobek bude velmi pravděpodobně několikanásobně předimenzován. Vůbec bych se nebál používat láhev klidně další 3 roky po expiraci. Ono i kdyby ta láhev praskla, nic moc se nestane, budete akorát mokrý. Něco jiného je, když praskne láhev se samotným plynem a neco jiného láhev s plynem rozpuštěným ve vodě. Ale samozřejmě kupovat výrobek, který už bůhví jak dlouho leží na skladě, není dobré.
Já bych to nepodceňoval. Láhev má piktogram, ke kterému je v návodu vysvětlení - Nikdy nepoužívejte po datu spotřeby!. Výrobce na nebezpečí docela důrazně upozorňuje. Zakazuje mytí v myčce, na láhve neposkytuje záruku a nehradí žádnou způsobenou škodu. Když to čtu, tak bych to domů nechtěl. Není nad opředený sifon z Kovočasu Děčín.
Úplně přesně nevím, měla jsem u výrobníku 3 láhve a jednu z nich používám víc jak 2 roky. Viděla jsem v drogerii, kde mění bomby, že mají náhradní. Já si myslím, že není potřeba nic měnit, reklamovat. Láhev vás přežije.
no, a nebo taky ne, resp. tazatel nepřežije bez úhony láhev. Je velký rozdíl se jaksi "vybodnout" třeba na výměnu ocelové flašky a polykarbonátové křehotiny.
trtr, máš chuť se hádat? Žabomyší válka? Co budeš? Žabka nebo myš? Opravdu si myslíš, že normální uživatel přesně rozlišuje materiál? Pro každého, kromě chemika, je to umělá hmota, zvaná bakeit, ať je z čeho je. Sklo pozná každý, ale umělinu?
Ne, hádat, ale myslím "předem" co kdyby třeba dítko dostalo špatnou láhev. Brrr, hrozná představa.
ano, praxe je jiná a Sodastream je pouze čajíček. Co plniči jednorázových kartuší na plyn? Člověk to přefoukne jedna dvě, taky jsou tady takový experti. Ono je rozdíl, když rupne flaška pod tlakem 10 bar plynu a když rupne pod tlakem 10 bar kapaliny. První je granát, druhá jen "teče". Ovšem pozor, kapalina taky může způsobit zranění i smrt -> pokud povolíme trubku CR lišty na naftě, tak paprsek o tlaku i 2000bar vrtá vše, co mu příjde do cesty. To jen pro informaci (jaksi navíc).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.