Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Impregnovat olejem andělské zvonění?

Od: tomkk® odpovědí: 8 změna:
Zdravím, loni jsme koupili andělské zvonění. takovou tu dnešní kopii starého "z dětství". Je to z leštěného pokoveného ocelového plechu. Rád bych, aby nám vydrželo dlouho hezké. Při ukládání jen dobře vyčistit a vysušit, nebo třeba i použít impregnační olej?
Impregnovat olejem andělské zvonění?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč by na suchém předmětu v suchém prostředí byla koroze? Stačí očistit prach a vložit např. do mikrotenového sáčku. Pak někam do skříně. Žádnou vodu ani nic jiného nepoužívat.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, stačí, když to jen očistíte, zabalíte do balícího/měkkého papíru, vložite do krabičky, uložíte na suché místo a to, kde bude uloženo, do příštích Vánoc nezapomenete . Zdravím!

doplněno 30.01.25 07:39: tomkk - když už máte silnou potřebu to celé umatlat/umastit, tak to stříkněte třeba silikonem ve spreji. Potom zase na Vánoce ty drobné dílky budete pracně odmašťovat, tak si s tím vyhrajete. V suchém prostředí koroze nemá šanci, ale v jakém prostředí to chcete skladovat, víte jen Vy. Vlhký sklep, zemljanku či jeskyni nedoporučuji .

hodnocení

Něco je s obrázkem, tak druhý pokus:
Edit: Taky nefunguje, hlásí to nějaký error, který nestíhám přečíst. :-/
doplněno 29.01.25 22:19: Tak snad tenhle jiný:
Impregnovat olejem andělské zvonění? #2
Impregnovat olejem andělské zvonění? #3

hodnocení

0x
Já bych to jen vysušil.
Řekl bych, že olej nadělá víc škody jak užitku.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, ono to trochu zajde a chytne patinu. Problém je, že to bude jen pomosazeno, staré bylo celomosaz a síla plechu vyšší. Někde je máme.
hodnocení

To bylo první, co jsem udělal, když jsem to koupil, že jsem magnetem ověřil, že je to jen ocel. Takže u tohoto už hrozí normální koroze, která jak začne, bude se rozlízat pod to pokovení a až to po roce vytáhnu, už to může být dost ošklivý. Proto se zde ptám, zda to raději nekonzervovat minimálně Konkorem 101.
trtr

Fuj, konkor, kupte Ballistol ve spreji, má potravinářský atest a voní lesem. Využití mnohostranné, jen malou pixlu.

km
hodnocení

0x

rozdhodně bych na to nic nepatlal, skladovat v suchu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]