Zdravím, loni jsme koupili andělské zvonění. takovou tu dnešní kopii starého "z dětství". Je to z leštěného pokoveného ocelového plechu. Rád bych, aby nám vydrželo dlouho hezké. Při ukládání jen dobře vyčistit a vysušit, nebo třeba i použít impregnační olej?
Proč by na suchém předmětu v suchém prostředí byla koroze? Stačí očistit prach a vložit např. do mikrotenového sáčku. Pak někam do skříně. Žádnou vodu ani nic jiného nepoužívat.
Dobrý den, stačí, když to jen očistíte, zabalíte do balícího/měkkého papíru, vložite do krabičky, uložíte na suché místo a to, kde bude uloženo, do příštích Vánoc nezapomenete . Zdravím!
doplněno 30.01.25 07:39: tomkk - když už máte silnou potřebu to celé umatlat/umastit, tak to stříkněte třeba silikonem ve spreji. Potom zase na Vánoce ty drobné dílky budete pracně odmašťovat, tak si s tím vyhrajete. V suchém prostředí koroze nemá šanci, ale v jakém prostředí to chcete skladovat, víte jen Vy. Vlhký sklep, zemljanku či jeskyni nedoporučuji .
Něco je s obrázkem, tak druhý pokus: Edit: Taky nefunguje, hlásí to nějaký error, který nestíhám přečíst. :-/ doplněno 29.01.25 22:19: Tak snad tenhle jiný:
To bylo první, co jsem udělal, když jsem to koupil, že jsem magnetem ověřil, že je to jen ocel. Takže u tohoto už hrozí normální koroze, která jak začne, bude se rozlízat pod to pokovení a až to po roce vytáhnu, už to může být dost ošklivý. Proto se zde ptám, zda to raději nekonzervovat minimálně Konkorem 101.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.