Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se špunty?

Od: yarda1 odpovědí: 6 změna:

Nezálohované lahve poté co je vyprázdním házím do kontejneru na sklo bílé/barevné. Špunty od nich jsem házel do krabice - korkové, umělohmotné, šroubovací.

Nějak se mi těch špuntů nahromadilo dost a co s nimi?

Má význam to třídit a dávat někam do separovaného odpadu nebo to vysypat do popelnice jako komunální odpad?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x
Kov do kovu, plast do plastu, z korku něco vyrobit, nebo darovat do školky?

bramburka
hodnocení

1x

Urcite nevyhazovat! Nejaka skola nebo skolka budou radi! Z korku se da vytvorit spousta veci. Nebo nabidni na FB.

hodnocení

0x

To sa na to naozaj pýtate,či len tak trolujete?

hodnocení

0x

Korkové zátky od vína mohou být i zajímavým stavebním materiálem. S jejich netradičním využitím přišel zedník Miroslav Svoboda z Mutěnic na Hodonínsku. Obkládá jimi dům. Netradiční "zátková"fasáda by měla být hotova do konce roku a bude na ní spotřebováno asi 150.000 zátek.

Zdroj:

lidovky.cz/...

---

Praktické výrobky/...

hodnocení

0x

Zátky už nikdo nesbírá. V celé Evropě. Právě proto jsou pevně na lahvi a všichni nadáváme, protože nejdou sundat. A staly se z nich "kurvíčka". Do plastů s nimi!

hodnocení

0x

Dřive jsem špunty dávala dceři, která vedla skautské tábory, děti vyráběly lodičky a nevím, co ještě. Všimla jsem si, že některé špunty jsou opravdu z korku, ale některé jsou z nějaké hmoty, která korek jen připomíná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]