Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena opravy po zatečení

Od: vilda77® odpovědí: 9 změna:

zateklo mi do bytu střechou, nemám absolutně páru kolik si mám nachystat peněz na opravu / svépomocí / - poradíte zhruba náklady prosím?

koupelna strop 3x3 metry - nutné použít něco jako eternal in a pak výmalbu do vlhkých prostor

kuchyně strop 3x5 metrů - oškrabat, omítnout + výmalba

pokoj - oprava díry ve stropu cca 10x10 cm, hloubka 8cm - vyzdít / silikon vypadnul / zamalovat

díky díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud se jedná o bytový dům, tak střecha je společnou částí domu. Pokud tedy touto střechou zateklo, měli by vám to snad zaplatit z fondu oprav.
doplněno 29.01.25 11:38: Tak potom nechápu otázku. Pokud to budete opravovat svépomocí, bude vás to stát cenu materiálu, popř drobného nářadí. Si na eshopu nahažte do košíku, co potřebujete koupit a máte cenu.
doplněno 29.01.25 14:29: Otázku jsem pochopil přesně tak, jak jste ji položil. Neptal jste se, jak to udělat (sám jste plánované práce popsal), ale ptal jste se pouze "co to bude stát". A platí, že stát vás to bude tolik, kolik dáte za materiál (a možná nějaké náčiní, ale my nevíme, co doma máte, jestli budete kupovat i třeba štětce, válečky. kyblíky, lžíci, stěrku, hladítko..). Otázkou tedy je pouze množství materiálu, popř. výrobce a dodavatel, kterého si vy sám vyberete. A na nátěrových hmotách je vždy vydatnost uvedena, tedy i toto zvolíte vy při nákupu. Takže jakou jinou odpověď jste čekal?
hodnocení

děkuji za odpověď, to samozřejmě ano, nicméně toto primárně neřeším, pouze ty náklady, děkuji
hodnocení

k vaší doplněné odpovědi : pokud nechápete dotaz, není třeba se za každou cenu vyjadřovat - jako neználek jsem tu pro obyčejnou radu, někdo možná řešil něco podbného a představu má - já zde uvádím metry ploch a rozsah poškození, protože netuším, kolik barvy, kolik tmelu, kolik malty .. kolik čeho nakoupit. Odpověď níže mi alespoň trochu pomohla, z Vás nic kludného nevypadlo, přeji pěkný den :)

Tady spíš jde o to, jestli není strop sádrokarton, nebo jestli se jedná o zateplenou střechu, kde by se cena zvýšila o nutnost vyměnit promočenou izolaci/nebo víc vrstev izolace atd atd...
Z otázky nevyplývá o jaký objekt se jedná, s jakou konstrukcí a či je to vlastnictví,.pokud by byl dům tazatele, cena se prodraží o náklady opravy střechy a izolace.
hodnocení

@boban - dává mi smysl reagovat jen na Vaši odpověď, tedy se omlouvám a doplňuji - toto z dotazu opravdu nevyplývá, omlouvám se a doplňuji - jedná se o panelový byt v posledním patře, k zatečení došlo právě z důvodu opravy na střeše a následného zateplení střechy - stojatá voda na střeše za x let tedy v průběhu oprav spárami protekla do bytu - po opravě se toto již stávat nebude, nyní je už vše vyschlé, pouze zůstaly fleky a nebo odlupující se omítka stropu - v koupelně je sádrokarton, ostatní je panel. Materiál pouze ten stavební, nářadí neřeším.

hodnocení

0x

může to být částka 3000- 30000,- podle toho, jaký je skutečný rozsah škod... - ne vždy to končí oškrabáním jedné stěny a zamalováním válečkem

Pokud to bude řešit pojišťovna, mají na to výpočtové tabulky a likvidátora, který vám to všechno vysvětlí... - a jestli vám jde o korunu, tak škrabat s opatrností a vymalovat akční barvou - šikovný člověk to dá za náklady 1000,-Kč třeba.

hodnocení

chápu, děkuji - tedy za předpokladu, že nebude nutná oprava nad rámec výše uvedeného a nic se v průbehu oprav tzv. " nepodělá " , reálné náklady s použitím středně kvalitních materiálů by mohly být cca 4 -10 tis .. budu si s tím předběžně počítat

aaa
hodnocení

0x

Tak jsem to spočítal a dělá to dvě koruny, to mezi nepočítám. To jako myslíš, že někdo vidí, co se musí udělat, co opravit, co odstranit a předělat? Z Tvýho popisu se to nepozná, jaký je rozsah poškození.*poctar*

hodnocení

Tak to tady můžeme ukončit, jedinou relevantní odpověď, ze které se šlo někm odrazit mám, ostatní si prosím běžte poprudit do dalších vláken, tady už je vyčerpáno :) mějte séééé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]