Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak povolit nepristupnou matici u umyvadlove baterie

Od: tomas1 odpovědí: 20 změna:
Jak mam odsroubovat matici, kdyz se k ni neda dostat, klic se nevejde a racna nejde nasadit, protoze je tam ta dlouha tyc se zavitem. Napadlo me leda ji nejak uriznout/zkratit tu tyc a pak nasadit racnu a povolit, ale uriznout ji taky neni jak, neda se tam vubec dostat a je zarezla...Napady? Jak na to? Potrebuji jen vymenit baterii, ale nenapadlo me ze to bude takovy orisek...
Jak povolit nepristupnou matici u umyvadlove baterie

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrfg
hodnocení

10x

trtr
hodnocení

7x
Zdravím, hledejte trubkový klíč, asi 13?

Podle výrobce... něco 9,něco 10, 11,12,13 ...

hodnocení

7x
Minulej tejden sem sve teměř 2m 100kg tělo nasoukal do skřínky v kuchyni na dcery pronajatém bytě a za pomoci malé goly a prodlouženýho oříšku č.9 to vytočil a proved výměnu baterie
Počítej stim že díra pro baterii múze bejt za ta léta kapku vyhnilá a je dobré mít po ruce připravenou nerezovou podložku a to 2ks
Ja dával 60mm venkovní prúměr a 35mm vnitřní prúměr

To je keramika, snáď to až také zlé s tým uhnitím nebude.

hodnocení

5x

Taky jsem měl takový problém - pomohl trubkový klíč , koupeno v bauhausu.

aaa
hodnocení

1x

Když je to na umyvadle, tak si ho sundej, ať k tomu líp můžeš se dostat. Já to lámal , odvrtával, brousil. Vyber si.

tomas1
hodnocení

Ne, to nepomuze, umyvadlo i zezadu ma celou keramickou desku.

hodnocení

0x

Zoberte si sikovky a normálne tú celú skrutku ulomte,alebo predlženú golu alebo trubkový kľúč.

Záleží na materiálu, někdy to tak zrezne, že se to ukroutí skoro samo, ale pokud je ta zavitovka netknutá korozí, spíš by vyrval kus desky. Ale takovou zase není problém vyšroubovat.

asi jsem měl špatné sikovky, nebo nešikovné ruce, ale nikdy to sikovkami nešlo. není tam místo. Ale vždy jsem si poradil vhodným nářadím.

No mne to už ostalo aj v rukách,bez sikoviek.

hodnocení

0x

umím, neumím, chce se mi, nechce se mi.

Komu se chce, tan si sežene trubkový klíč číslo 9mm. Nebo dlouhý oříšek na golu. Přesně tak, jak to někdo utáhl, tak to povolit. (nebo utrhnout)

Bohužel ne vždy je tam 9 mm.Ale dlouhý GOLA nástavec patřičného rozměru obvykle pomůže,povolím nebo urvu ...

Ano, jsou i atypické od různých výrobců. Já měl ale vždy 9mm.

tomas1

Tenhle má velikost 11 a ten co mám v kuchyni 12, takže ani jeden není 9mm.

jir
hodnocení

0x
V návodu k těmto hadičkám bývá zdůrazněno, že se na dotahování nemá používat nástroj, ale pouze ruka. Závit bývá jemný metrický.

Přečtěte si návod a dotaz... Řeč je o matce co drží baterii

jir
Máte pravdu, moje nepozornost.

lulek
hodnocení

0x
Já na ně většinou používám speciální klíč, který jsem koupil levně na allegru. Já to trubka, která má vyměnitelné hlavy, je jich asi 5 na různé velikosti matek. Bohatě to stačí i na profesionální použití. Ale pokud nemáte golu s dlouhým ořechem, kterou to povolíte, určitě si ji kupte. Nejlépe několik různých. Na podobné věci musíte být připraven...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]