Nejste přihlášen/a.
Plastová jsou nejčastější a nejlevnější. Trojskla určitě, páč není již horšího zasklení, nežli dvojskla. Mezera mezi skly by měla být 16 a více mm. Trojité těsnění je taky to správné.
Pak to nejdůležitější. Oslovit alespoň 10 firem, pak vybírat, licitovat o ceně a montáži.
Poslední (z desítky zakázek) příklad starý 3 měsíce, cena od 295 tisíc, do 680 tisíc. A dostali stejný požadavek a stejné rozměry. Někteří ani neudělali nabídku, jiní až po měsíci.
Další rada, nespěchejte s rozhodnutím.
že jak dáme plastová okna, zplesnivíme.****nepravda, až pomluva, páč to není materiálem, ale užíváním domu
Chápu cirkulaci vzduchu při dřevěných oknech.***to nechápe Vás, jaký je rozdíl v plastu, či hliníku?
Plíseň není příčina od oken.
té dřevěná okna dýchají lépe, než uzavřený plast.****to je mýtus. Zkuste u kterých koliv oknech, odjet na půl roku pryč. Když se vrátíte, tak tam bude čerstvý vzduch, když ty okna dýchají a nikdo tam neznečistoival vzduch?
Doporučuji oslovit firem min 15 - klidně 20. Je třeba počítat, že 20% se neozve vůbec nebo nepochopí vůbec zadání. Další dají tak přemrštěné nabídky, že z 15 se budete rozhodovat mezi třemi... Také z vlastní zkušenosti doporučuji oslovit jak firmy s celostátní působností (Macek, Sulko, Vekra...), tak menší regionální. Za mě zatím vždy vyhrály regionální - jednoduchý důvod - byly levnější a byly ochotny udělat i to, co byl pro ty velké problém. Škoda, že nevíme, odkud paní je...
tm, kdysi jsem v několika domech měnil okna, vystřídal jsem asi 6 dodavatelů. Vždy jsem oslovil i ty, co minule byly nejlepší.
Teď to vyhrála PKS, až ze Ždáru nad Sázavou. (100km)
Ale nevybral jsem nejlevnější, ale druhou firmu.
já dal plastová, ale rozhodoval bych se taky podle typu domu, aby to nějak vypadalo. tam kde nevadí plast, tak plast. tam kde by plast vypadal blbě, tak dřevo. plast je téměř bezúdržbový, dřebo je podstatně náročnější, hlavně na těch namáhaných oknech (na které prší, svítí a padají kroupy). nicméně je třeba napsat, že ať ta okna budou taková nebo maová, žádnými neprostupuje pára, takže váš problém nevyřeší ani jedny, je v tomto směru úplně jendo, jaké zvolíte. je třeba topit, větran, zamezovat vzniku vlhkosti v bytě (používat ventilátory v kouplenách, digestoře, nesušit prádlo v bytě).
Ak to nie je nejaky historicky nacancany objekt, kde zalezi na zladeni okna a fasady a vernosti povodnym materialom, tak :
- plastove, trojsklo, zvukovu izolaciu skla od 38 dB vyssie, neberte tie zaklade, ktore maju okolo 32 dB
- teraz som objednal do bytu pre elektrickovej trati 42 dB skla, za okno 1500 x 2400 mm to vychadza okolo 1000 eur / okno, bez montaze a parapetov, zvukovoizolacne sklo dviha cenu o 100 - 150 eur
- plesne nebudu, ked budete spravne vetrat (niekolkokrat denne kratko), pouzivat digestor a kupelnovy ventilator
- dolezite je zbavit sa tepelnych mostov a vykurovat vsetky miestnosti vratane chodby, zadveria a pod
Dejte plastová, jsou nejlevnější a bezúdržbová.
Počítejte s tím, že plastový profil je širší, takže na prosklení zbude menší plocha a bude doma víc tma. Pokud to bude dělat firma, tak pro ni je jednodušší tam dát menší okno a kolem to zafouknout pěnou, než aby museli kousek odseknout. Lepší je si to udělat sám (jako snad všechno).
Jestli nemáte zatepleno, tak počítat i s tím, že k němu dojde a že je lepší okna umístit alespoň v rovině s fasádou.
Jo a plíseň? Na to máte mikroventilaci.
Vážení přátelé, ano. Motám se kolem dřevených oken, jak euro, tak špaleťáků, dveří, vnitřních i vchodových a taktéž ani schodiště, jak na beton, tak samonosná mi nejsou cizí.
hrabalko, mám to podobné s kuchyní.
Někdo si nechá udělat kuchyň na míru, za desetitisíce. Pak vidí jen dvířka, spodek horních skříněk a police, když otevře skříňku.
Já si koupil několik stejných kuchyní v UNI HOBBY, za směšných 15 tisíc. K tomu desku a to jídlo, co manželka připraví v této kuchyni, to je pochoutka...
Nám asi před deseti lety dělala okna plastová, dvojskla, firma Macek. Nevím proč zrovna tahle firma, vybíral to bratr. Předtím jsme měli dřevěná, špaletová, pochopil jsem, proč se nám hýbaly záclony když venku foukal vítr. Teď zjistíme že venku fouká vítr když se venku hýbají větve. Akorát nejsme spokojeni s vnitřními žaluziemi, ale je otázka, jak bychom byli spokojeni kdyby nám to dělala jiná firma (pracuje na nich dost rychle zub času).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.