Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchytit šroub do pily STIHL

Od: raketass odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, neustále se mi povoluje šroub, který drží lištu u pily.. Mam 211 STIHL.

- šroub se mi při práci uvolní..a díky tomu se lišty povolí a vypadne mi řetěz..

- šroub jsem snazil znovu uchytit tak, že ho např obmotám teflonovu nití, nebo něcím jiným... ale stejně se mi při práci uvolní..

--šroub by bylo potřeba nějak pevněji uchytit...Myslíte, že třeba prykyřice by pomohla?

,,nebo třeba jiný nápad..moc děkuji za tip.. :)

Jak uchytit šroub do pily STIHL

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

4x
Já bych použil nějaké vysokopevnostní lepidlo na závity, např. lepidla-online.cz/... . Spojované díly je potřeba odmastit a vyčistit.
raketass
hodnocení

to by bylo fajm,, dobrý nápad.

V návodu píšou že to je v hodný pouze mezi kovy...,že plast není vhodný..

- šroub se šroubuje do plastu...myslíte, že to vydrží?

jir
Pokud je to do plastu, tak ne, píší tam, že plast může křehnout.
trtr
No a ten Pattex se vhodný na vše.

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, drží jak čert, lepil jsem závit vložku do dřeva, tak věřím že v plastu taky nezklame: lepidlatmely.cz/...

hodnocení

2x

jen dotaz nestrhl jste ten šteft v tom plastu? neprotáčí se vám při dotahování? pokud ne tak pořádně dotáhnout ho stačí a pak nepřetahovat při dotahování lišty pokud jste ho strhl a vplastu se protočil tak pomůže jen udělat nový šteft na soustruhu s větším závitem a nebo výměna bloku řešil jsem mnohokrát u ms 211

hodnocení

0x

Zvolil bych tu střední 243 Loctite . Ta 270 je extrémně pevná a někdy ji povolit jde pouze s ohřátím dílu.

hodnocení

0x
Nějak se mi nechce věřit tomu, že v pile s motorem z hliníkový slitiny by ten šteft, namahanej častým utahováním, držel fakt jen v plastu. Podle mě plastem jen prochází a drží v kovu. Jinak ten plast asi bude PP, takže k tomu nechytne žádný lepidlo, ale jakejkoli ten tmel na závity pomůže, obalí závit na šteftu a tím ho aspoň trochu zajistí. Ale pozor na ty vysokopevnostní, pak hrozí případný vyšroubování i s plastovým závitem.
trtr

Zdravím, pokud je to podobný systém jako u Partnerky (odnož Husquarny), tak tam to opravdu drží v plastu, viz obrázek (hlavní šrouby jsou už v kovu):

Jak uchytit šroub do pily STIHL #2
asd1

Bery 211 neni AL slitina ale plasťák. Upevňovací šroub lišty je jen jeden a je v plastu.

Zalepit, nějakej ten Loctite, materiál je mám pocit polyamid se sklem (značka materiálu je na plastu např. PA6GF30) Polyamid = nylon, silon.

Šlo by to i vrtnout a zakolíkovat, ale dal bych přednost lepení.. Pří. vrtnout/škrábnout závit v díře aby tam byly důlky/ drážky a pak jakýkoli tmel na závity - chytne se o ty důlky a neprotočí se (podobně jako se zdrsní mosazný fitinky a pak na ně jde koudel)

Tyhle šrouby v plastu se nesmí přetáhnout = neutahovat na krev ale jen lehce

Dost jim vadí i přehřívání od žhavý lišty když pila blbě maže nebo je přetažený řetěz.

...přehřívání od žhavý lišty když pila blbě maže nebo je přetažený řetěz... a nebo tupý řetěz a na pilu obsluha tlačí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]