Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodní hadice ke dřezu už přímo ze stupaček?

Od: lll odpovědí: 8 změna:

Ahoj, provádím teď nějaké úpravy kuchyně a spolu s tím přesouvám dřez a budu muset předělat přívod vody na jiné místo než původně.

Původní stav je: dvě plastové trubky ze zdi (stupačky jsou přímo za sádrovou příčkou) a nějaká kolena, kterými to bylo přivedeno pod dřez.

Plánuju tohle: plastové trubky v kuchyni zrušit, ve stupačkách přivařit tvarovku/koleno, na to napojit ventil, na to opletenou hadici a tu vést skrz sádrovou příčku pod dřez. Celková délka hadice od ventilu ve stupačkách ke dřezu bude max 1,5m.

Je v tom nějaký problém nebo důvod, proč to tak nedělat? Může být hadice rovnou už ze stupaček? Nebo by většinu cesty měla být plastová trubka a hadice jen krátká přímo pod dřezem?

Když do příčky vykroužím otvor, čím nejlépe hadici ochránit v tomto prostupu (nějaký gumový návlek) a zafixovat, aby se nešoupala sem tam?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaa
hodnocení

8x

Udělej to pořádně s plast. trubkama. Těm hadicím moc nevěř. Je to nejhorší, co tam můžeš dát. Nyní ušetříš a později budeš jen nadávat.

hodnocení

4x
Obycejne privodni hadicky nemaji neomezenou zivotnost. Budete je za 8-10 let menit znova. Bud tam dejte nerezovy vlnovec jako potrubi nebo v plastu potrubi az pod drez.

hodnocení

3x
Ak chcete vytopit seba aj susedov, tak na to idete dobre. Flexi hadicka je zlo a su presne pravidla na polomery ohybu a previs, inak to praskne este skor. Dajte tam alpex, zvarane ppr, v krajnom pripade nerezovy vlnovec.

hodnocení

2x
To záleží na tom, jak to máte v SVJ organizované. Mě přijde zbytečné zasahovat do stoupačky. Krom toho v bytech bývají vodoměry na studenou i teplou vodu, takže není možné odebírat vodu ze stoupačky před ním. A už vůbec bych si nelajsnul dát do instalační šachty tu oplétanou hadici. Ta se považuje za riziko i v koupelně, v šachtě je riziko vyplavení celého baráku pod Vaším bytem
lll
hodnocení

samozřejmě by to bylo až za vodoměrem, kde se to rozděluje na kuchyň, koupelnu, pračku...

hodnocení

2x
Ja to měl na starym bytě asi 7 let byl sem linej dělat plast tak sem natah do kuchyně 3m hadic měl sem štěstí za meho bydlení se žádnej malér nestal leč mám kamaráda co dělá vodu a ten doporučuje je komplet měnit každých 5 let

lll
hodnocení

Díky všem, už chápu, že tohle není dobrý nápad.

pecenkav
hodnocení

0x

Nedá mi to a musím tady naštvat asi dost rádců,

Mám tlakovou pumpu na tlakové zkoušky, moje rozvody tlakuju před předáním na 20 atmosfér, protože budík na větší tlak nemám a v pumpě používám ty vámi nesnášené opletené hadice, za 29 let mi praskla jenom jedna a to proto, že se opírala o dno nádoby a při pumpování mírně vybrovala a tím se prodřelo to opletení a to se stalo po 5 letech používání, od té doby už v pohodě

Ve stoupačkách při havárkách je nejčastější kapající těsnění u vodoměrů a u roháčků pod dřezem, umyvadlem a u wc platí to samé.

Praskaly ty staré hadice, co byly opletené hliníkem a byly nějak mechanicky načaté šoupáním o sebe a nebo zoxidované kapající vodou kolem stojánkové baterie skrz díru pod dřez a umyvadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]