Nejste přihlášen/a.
Ahoj, provádím teď nějaké úpravy kuchyně a spolu s tím přesouvám dřez a budu muset předělat přívod vody na jiné místo než původně.
Původní stav je: dvě plastové trubky ze zdi (stupačky jsou přímo za sádrovou příčkou) a nějaká kolena, kterými to bylo přivedeno pod dřez.
Plánuju tohle: plastové trubky v kuchyni zrušit, ve stupačkách přivařit tvarovku/koleno, na to napojit ventil, na to opletenou hadici a tu vést skrz sádrovou příčku pod dřez. Celková délka hadice od ventilu ve stupačkách ke dřezu bude max 1,5m.
Je v tom nějaký problém nebo důvod, proč to tak nedělat? Může být hadice rovnou už ze stupaček? Nebo by většinu cesty měla být plastová trubka a hadice jen krátká přímo pod dřezem?
Když do příčky vykroužím otvor, čím nejlépe hadici ochránit v tomto prostupu (nějaký gumový návlek) a zafixovat, aby se nešoupala sem tam?
Díky
Nedá mi to a musím tady naštvat asi dost rádců,
Mám tlakovou pumpu na tlakové zkoušky, moje rozvody tlakuju před předáním na 20 atmosfér, protože budík na větší tlak nemám a v pumpě používám ty vámi nesnášené opletené hadice, za 29 let mi praskla jenom jedna a to proto, že se opírala o dno nádoby a při pumpování mírně vybrovala a tím se prodřelo to opletení a to se stalo po 5 letech používání, od té doby už v pohodě
Ve stoupačkách při havárkách je nejčastější kapající těsnění u vodoměrů a u roháčků pod dřezem, umyvadlem a u wc platí to samé.
Praskaly ty staré hadice, co byly opletené hliníkem a byly nějak mechanicky načaté šoupáním o sebe a nebo zoxidované kapající vodou kolem stojánkové baterie skrz díru pod dřez a umyvadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.