Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, lze přípojit v místech kolem světla číslo3 nezavislé světlo číslo4? (aby svitilo bez svícení ostatních světel) nebo v místě zásuvka a pak zapojit světlo z prodlužky. Známí co se docela vyzná, ale elektrikář asi není, řikal že ne. Jak byste to provedli? Nová instalace není v plánu.
Přikládám nákres jak to vede + druh kabelu a krabic( foto poslední krabice)
Děkuji předem.
Nová instalace nené v plánu? Hned bych jí co nejdříve naplánoval. Dle fotky příšerný stav. Barvy vodičů?
Co je fáze, co je N, co je PE, případně PEN- neoznačeno. Takhle na dálku ti nikdo neporadí.Než připojovat další svítidlo
doporučuji, nejdřív dát dohromady stávající instalaci!
Nevšiml jsem si těch "šedých" ano i já je pamatuji a mám je v domovní instalaci. Než přišly žlutozel. byly ještě jenom zelené...Chtěl bych vidět spojení těch Al vodičů v krabici!?
Vlastně vás chapu nechcete poradit proti předpisům, čistemu svědomí nebo jak to nazvat. Je to jaké je žadné viditelné požkození není. Musím ale říct, že to tak a zřejmě nejen zde funguje desítky a desítky let. Asi nebylo toliko věcí jako dnes. Na novou instalaci nejsou finance to říkam úplně otevřeně. A pokud to nedje popsat realizaci toho co sem chtěl na dálku je už asi další diskuze zbytečná.
PS: ten kabel čím je to tažený má čtyři vodiče: tři vodiče černé a jeden hnědo-šedý nerozumím tomu způsobu zapojeni se přiznám že by byly vždy ty dva černé nezapojené?...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.