Dobrý den, Koupili jsme byt, kde je zábradlí balkonu 11 cm od podlahy balkonu. Máme malé děti a bojím se, ze mohou propadnout a uviznout v mezeře nebo se zranit. Jakým způsobem bychom mohli mezeru zadělat? Bývalí majitelé tam měli květináče, ale cetla jsem, ze to akorat pak slouží jako stupínek pro děti. Balkon je veliký, obvod zábradlí je 12 m a je v patře. Díky za rady
Můžete tam umístit varovnou tabulku. No ale bez legrace balkón zřejmě ani není váš, ale jedná se o tzv. společnou část domu. proto byste do konstrukce neměl zasahovat bez souhlasu SVJ. Umím si představit zakázkovou svařenou konstrukci, která se odjímatelně připevní ke stávajícímu zábradlí a nebude bránit odtoku vody. Na druhou stranu, dítě tudy nepropadne a musí se naučit, že že svět není dětský koutek, kde je vše obalené molitanem. doplněno 27.01.25 10:27: Máte třeba zaslepené všechny zásuvky? Já už cca 5 letech narval do zásuvky velkou kancelářskou sponku, způsobil krásný výboj a vyhodil pojistky.
Takhle vznikají budoucí elektrikáři Když jsem malýmu dal takovou starou lucernu, že si ji udělá pro svůj domeček na zahradě, vybere si do ní v šuplíku nějaký COB ledky, vypínač, pojistku, solární panylek, lionku ... prostě ať si to připraví a pak mu s tím pomůžu... Volal mi, že mu to vyrazilo jistič... (?) Prostě nějak vypustil baterku, vzal šňůru od něčeho, prodloužil ji kusem dvojlinky a naštěstí v místě spoje spojil dohromady všechno
Připravit si vhodné příchytky (třmeny). Vrtat do těch jäckelů by se mi asi nechtělo, a upevnit tam ohoblované prkno (třeba borovici), napuštěné nějakou impregnací.
A mě v práci buzeruji za 10mm chybějícího okopoveho plechu...tohle není podle normy ani náhodou...dal bych tam tu výplň co je na boku
aleen
Dobrý, ano podle normy to určitě není. Muzete, prosím rozvést, jakou výplň myslíte? Nejspíš stejne budeme muset najít v Praze řemeslníka, co nám s tím pomůže...
vyřezal bych silná prkna a to na míru tak, aby zapadla a opřela se o ty mezery v zábradlí a nehýbalo se, zajistil bych binderama. snažil bych se nevrtat, protože to by bylo trvalé poškození, časem rez a tak. za 10 let, až by děti byly větší, bych to dal pryč.
Ty zdrhovací pásky by byly pěkná prasárna a opičárna.
km
bindery už tam má a nevadí to, tak nebude vadit ani pár pásků navíc, když se to udělá dobře, tak černé na tmavošedým zábradlím nebudou ani vidět, je to provizorní a neinvazivní řešení. pro mě lepší, než zbytečná koroze zábradlí.
Taky by tam šla připevnit šedá plastová terasová prkna. Ale zespodu třeba na gumové špunty, aby mohla odtíkat voda. To by mohlo vypadat vcelku nenásilně.
Balkon vam nepatri, je to spolocna cast bytoveho domu a vy mate len vylucne pravo pouzivat ho ako prislusenstvo bytu. Teda ziadne velke trvale upravy. Sie lby som na to jednoducho, mate tam pekne medzery medzi zvislymi castami oplastenia balkona (tie dierkovane plechy). Tam by som polozil o nieco mensiu dosku (kvoli odtoku vody) alebo dierovany plech a vystuzil to zdola jeklakom alebo uholnikom. Len volne polozit, potom to mozete kedykolvek odobrat a cistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.