Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sušena kýta, jak ji uchovat

Od: kedar76 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dostal jsem sušenou kytu na prkenku s nožem sAlberta cca 6k važí v krabici. vím řeknete mnamka ale jakmile to načnu tak to hned jen tak nesním jde nějak tepelně postupně zpracovat nebo dát do mrazaku díky

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar clayman

Odkrájíte kůži jen co vám překáží a odkrajujete plátky masa, kolik chcete. Pokud víte, že máte dost namažete olejem odhalené maso, aby tolik neoschlo a uložíte do spíže. A takhle to pokračuje dokud se nesní. Do lednice ani do mrazáku nepatří. Snad jen v případě, že rozhodně víte, že ji nesníte a má smysl např polovinu rovnou zamarazit a krájet jen tu zbylou část.

 

hodnocení

0x
avatar nonek
Kdysi, pokud si vzpomínám, viselo sušené maso (třeba zrovna ta kýta) na "špagátu" na trámu na vzdušném místě... U některých dokonce v nepoužívaném komíně...Nesmí být ve vlhkém prostoru, začne časem i plesnivět...
Přijde mi, že jak se postupně v domech a bytech přešlo vytápěním na trenýrkovou teplotu a kupují se větší ledničky, tak klasických studených spížek sprůvanem dost ubylo. Dnes už většina lidí nemá možnost uzeninu zavěsit tam, kde by nechytla plíseň.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]