Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskliny v sadrokartonu

Od: raketak odpovědí: 5 změna:
Zdravim, nastěhovali jsme se do bytu /pudni vestavba cca 10 let zpatky ve starším domě/. Na prvni pohled vse ok. Po čase jsme zjistili, ze spoje jsou asi vyplněné sadrou/silikonem překryté vymalbou a začaly se ukazovat. Je to běžný nebo je to pruser?
Praskliny v sadrokartonu
Praskliny v sadrokartonu #2
Praskliny v sadrokartonu #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pricina je jasna, pracuje to, kvoli zmenam teploty a vlhkosti alebo zatazi strechy vetrom a snehom. Casto si "majstri" ulahcuju robotu, nepouzivaju spravny material (vystuzne pasky) a namiesto toho tam daju malo pruzny akrylovy tmel.

Opravit to mozete bud rychlo (a praskne to znova) akrylom alebo poriadne ocistit a pouzit pasky. Nastudujte si navody od Knaufu a Rigipsu, ako sa riesi tento detail v spoji.

Jen doplním pana Petra, akrylových tmelů je více druhů, doporučuji ten na sádroš.

hodnocení

1x

Průser to není, silikon taky ne. Příčina nejde na dálku stanovit. Je více možností, Proškrábnout prasklinu, dát akrylový tmel a přemalovat. Pak sledovat, co to udělá pak.

hodnocení

0x

Ty prasklinky jsou podle mě bezvýznamné, spíš by mě zneklidňovaly ty mapy kolem praskliny na poslední fotce. Kde se tam bere vlhkost?

hodnocení

0x

Podle mě je to špatně udělané. Zřejmě málo upevněný sádroš a špatně provedené spoje (možná i bez pásky, která se na spoj nalepí před sádrováním). Třeba dokonce někde v místech spojů chybí lišty, do kterých se sádroš upevňuje vruty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]