Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udelat podlahu

Od: svabenak* odpovědí: 24 změna:

Dobry vecer preji :)
Dnes sem se pustil u deti do podlahy v pokojicku protoze tam byla zima. odkryl jsem koberec a cca na 80% podlahy zabira drevo a okolo beton ..teda nejaka nahrazka. bohuzel nevim co stim ted. myslel jsem ze to odkryju zabetonuju a na to dam igelit a miralon a plovoucku ale soused me zarazil ze to bude chtit odizolovat a ja bych to i rad zateplil. jen tomu vůbec! nerozumim.od puvodniho betonu co se po tom slapalo a ted co jsem vyrval prkna a odhazel drtiny cihel tak mam jen 13cm pak je beton a hlavne traverzi. co stim mam delat? soused rikal vybetonovat a dat tam ipu a pak to co sem chtel ja. me se to moc nezda. prosim moc o radu. dekuji martin
jo a castecne je to podsklepene tam neni zadna izolace ani zatepleni.

Jak udelat podlahu

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

3x

13cm je dost.

dal bych stary beton pryc, poradne vycistil, udelal kontrolu podkladu a EPS 100Z, folii a 5cm beton s armaturou.

pokud jsou traverzi vyse, prostor mezi bych vyplnil take EPS 100Z.

nejak nechapu proc davat igelit na beton, mirelon budiz, ale az podle pochozi vrstva.

dalsi otazkou je zda je podlaha izolovana vuci vlhkosti.

Neni co dodat, souhlasim a davam bod.
Je treba zjistit zda je mezi nosnym zdivem a zaklady vlozena v te dobe pouzivana IPA nebo ne. Podle toho se budou odvijet pripadne dalsi rady.

jabraka*
hodnocení

0x

doporučil bych ti suchou podlahu RIGIDUR skladba č.6

JABRAKA

istavinfo.cz/...

svabenak*
hodnocení

Dobre dopoledne :)

Tak jsem se byl ted koukat a podle meho nazoru tam ipa neni vubec. proto kdyz jsem odkryl koberec bylo tam vlhko teda plisen:(

jabraku...ja mam jen 13cm a ta vypln je 25cm myslim ze tam bylo :( nize jit nemohu . takze pokud to dobre chapu prvni to musim izolovat od vlhkosti ze? nejde to necim jinym nez ipou? stim sem nikdy nedelal.

dekuji za odpoved

Tu izolaci je treba resit i kdyz se rozhodbete pro Rigidur.
Na obrazku je videt jak by to asi melo vypadat. Kazdopadne pokud tam ten betonek okolo zdi nema nejakou funkci, dal bych ho pryc, je to tepelny most. Po jeho odstraneni by se mohla objevit ta izolace pokud tam je.

Jak udelat podlahu #2

A takto by to mohlo vypadat ve finale. Na to uz se muze polouit cokoli, mirelon + plovoucka, nalepit dlazbu, rozmotat koberec atd.

Jak udelat podlahu #3

svabenak*
hodnocení

tak jsem vymlatil kousek podlahy az ke zdi a zadnou ipu jsem nenasel ani zevnitr ani z venci (barak bez omitky) takze ji tam musim dat? a musi to bejt ta ipa? jinak ten obrazek jste delal? nebo nasel? hihi moc pekne :) takhle by mel bejt kazdej navod to pak pochopim i ja :D

Obrazek jsem delal. Pokud tam izolace neni, jsou podstate dve moznosti, bud IPA (odbornici me za toto neodborne pojmenovani jiste ukamenuji *smich*) nebo nerez plechy. U obojiho se musi po castech podrezat barak a vlozit do spary. Ale to je na delsi povidani.
Jinak chtelo by to fotku z venci, nejlepe nacrtnout kde je uroven podlahy o ktere zde mluvime. Jde o to ze izolace muze byt klidne i nize a takto tezko rici.

svabenak*
hodnocení

tak jsem to vyblejskl a vymaloval ..snad se v tom vyznate .-)) tu ipu tedy izolaci jsem nasel ale desne hluboko. ale jen z venci baraku ..zevnitr neni a hloubs kopat nemohu nebo budu ve sklepe .-) takze asi to budu muset naplacat ipou ale nevim jak a nepujde to spojit. :( co se stane kdyz tam nebude? a nebo nebude napojena na tej puvodni?

Jak udelat podlahu #4

Super, dulezity ze tam neco je. Vubec nevadi ze je ta Ipa polozena nize. Jde o to, ze k nicemu co je nad tou ipou by nemela mit pristup voda. Ted jsou dve moznosti.
1) Napojit se zvenku na tu Ipu a vytahnout ji po zdi nahoru az nad teren. Pak se muze na ipu prizdit kantka nebo drenazni folie a zahrnout hlinou tak jak to bylo doposud, To ale asi nebude pravda, protoze predpokladm, ze ze zdi trci tak 1cm a nekde ani to ne. Mam pravdu?
2) Obkopat barak,
polozit drenazni hadice vodoinstalace-eshop.cz/...
vyspadovat je nekam kde muze voda volne odtekat,
na zed drenazni folie vystupkama ke zdi fastrade.cz/...
zasypat sterkem a nahoru treba kacirek at to dycha. Nekdo to cele jeste obali geotextilii aby se do sterku a hadic nedostavala hlina a nezanaselo se to.

Co se tyce potom toho pokoje, zde bude vse jak jsem nakreslil, jenom se tam nemusi davat ta ipa. Polozi se polystyren, udela se pasek z toho 1cm polyst. kolem zdi, na to hodit igelit folii, poslepovat k sobe a vytahnout prez ten 1cm pasek. Jde o to aby se beton pri betonazi nedostal mezi tabule polystyrenu a nedelali se tam tep. mosty a take aby voda z betonu zbytecne netekla pod polystyren. Staci ta nejobycejnejsi folie, kdyz reknete na co ji chcete, prodaji Vam ji v kazdych stavebninach. Pak 5 cm betonu. Na tobetonovani bych si asi vzal zednika at to trosku vypada.

svabenak*
hodnocení

ufff cetl jsem si to sna 4x ten druhej postup jsem malinko nechapal nikdy jsem to nevidel a tak mam honku. k tej jednicce a napojeni na starou ipu by mozna slo. obkopal jsem barak a vycistil a ta ipa je presne na urovni pudy. a trci cca 1cm z cihel tedy z nejakeho oblozeni pod nim je videt na obrazku. takove sedive. ale to sedive je vystouple a nekdo mi rikal ze by melo bejt spravne zapustenejsi nez zed. a moc nedrzi tak jsem to chtel sundat a siroke to je asi 10cm takze potom by ta ipa byla tech 10cm vena to by stacilo uz na napojeni ze? jen nevim v jakem je stavu.ten druhej postup mi pripada moc slozitej ale asi vetsi funkcnost tam bude. ale i tak jsem o mnohonasobne chytrejsi .-) a aspon mam zaklad co delat.-) hodne moc vam dekuji a budu sem koukat porad a chodit se radit hned jak vycistim mistnost tak urco neco najdu scim se budu prat. hihi jeste tedy doresit to z venku.

Pokud bude po odstaneni obkladu tech 10cm IPy pouzitelny (nepotrhany) tak by to bylo nejlepsi a nejlevnejsi reseni.
Vzit prouzek IPY a navarit ho horakem (stavebniny nebo soused) na tech 10 cm a vytahnout nahoru po vysku kde byla horni hrana toho puvodniho obkladu.

doplněno 06.07.10 14:30:

Jo na tu zed ten novej prouzek navarit take. Normalne nahřát a az se natavi tak priplacnout.

Jak udelat podlahu #5
svabenak*
hodnocení

Tak to budu mit vyklizene ale mam otezky jeste.

1. ted podlaha neni vubec rovna kdyz polozim prkno na zem tak pod nim jsou nekde treba 3cmdiry. ten polystyren musim asi davat na rovinu ze? takze to musim zarovnat. cim? staci nasypat pisek? nebo to musi bejt tvrdej podklad? beton.

2.ten jednocentimetrovej polys.co se priklada ke zdi ma bejt po celem obvodu mistnosti? nebo jen u okna? na zdi co je venkovni?

3. mam honku stim betonem:( sice uz jsem delal podlahy ..jak opravoval tak delal nove ale ne tak velike tohle je 7x6m nemam tuseni jak to udelat v celku teda spise trefit rovinu:( nemam se podle ceho chytit a.pak se chci zeptat na takhle velikou plochu nemusim davat site zene? bohuzel jsem tu kratce a tak neznm v okoli zadneho zednika :( takze to budu muset udelat ja.

1) Polystyren na rovinu byt nemusi, srovna se to potom betonem. Pokud ale chcete a zdaji se vam nerovnosti velke, muzete vzit ten pisek a trosku ho tou lati na zemi porovnat.

2) Po celem obvodu mistnosti. A o to i pred futra dveri. (Ne mezi futra, at mate pak do ceho nasroubovat dreveny prah ;).Oddeli se tak betonova deska dalsi mistnosti.

3) Navstivte mistni hospodu a dejte se do reci treba s hospodskym. Urcite Vas posle k tomu spravnemu stolu.
Jinak jestli presto trvate na tom, ze si to budete delat sam. Doporucim Vam stranky radce zde na poradte.cz - technikjirik
jirikovovideni.eu/...
Pozor na michani betonu, nesmi byt tekuty ale spise se sypat. (Viz tabulka v odkazu "Jak poridit betonovou smes.)
Kari site nejsou nutne, pokud se predpoklada bezne zatizeni podlahy.

svabenak*
hodnocení

Zdravím .
Za prve chci hoooodne moc podekovat za rady jinak bych to urco nezvladl ..nebo zvladl ale asi spatne :(
naotravuji se ale jeste jsem se chtel zeptat mam dat celejch 10cm a nebo 5+5 EPS 100Z a prikrejt druhou vrstvou spary?
pote mam to k sobe nejak lepit nebo staci prikladat?
Dekuji moc za odpoved .-)
pekny den preji

Nerikal jste ze mate jen 13cm mista? Kdyz bude beton 5 cm a nahoru treba plovoucka + mirelon, celkem asi 1cm vychazi to na EPS asi 7cm. Kupte 3 a 4 cm a dejte druhou vrstvu kolmo k te prvni. Nic se nelepi jen se to polozi. Pak prikryt folii, poslepovat jednotlive pasy, konce vytahnout prez ty 1cm pasky. Udela se vlastne takova vodotesna vana a betonuje se.

svabenak*
hodnocení

Ojj ja to blbe napsal :D stim 5+5 ..ale myslel jsem to jak jste napsal .-) uz mam nakoupeno a ted jdu pokladat. jenze ted zena prisla na to ze to budem delat aj v druhe mistnosti ale tam mam topeni trubky. takze tam muzu dat jen 5polystyren a pak 5 betonu a bude jedna trubka schovana. snad to nevadi ze bude zabetonovana.

No moc moudry z toho popisu nejsem, ale obecne bych napevno nikam trubky nebetonoval. Vsude kde budou prochazet betonem bych na ne nasadil nejakou chranicku at maji moznost dilatovat. Treba tu penovou co se dava jako izolace na vodovodni trubky.

svabenak*
hodnocení

Tak ty trubky jsem poresil. povedlo se mi to nacpat pod trubky. jen na jedne strane to sedi na plovoucce ale stim sem fakt nevedel co delat. zitra jdu na tu prvni mistnost..betonovat ..hihi to bude nervu :D jeste se musim poptat cim a jak pridelat plovoucku na schody dva. asi prilepit. a potom olistovat.

svabenak*
hodnocení

A mám hotovo .-) teda vybetonovano :) jen se chci zeptat jak dloho bych mel cekat nez na ten beton muzu dat plovoucku? .:)

dekuji a pekny den

Prilepit a olistovat, ano.

doplněno 14.07.10 10:16:

Pockal bych aspon 3-4 tydny.

svabenak*
hodnocení

Dobrý den přeji...

tak delam dalsi mistnost a tam je decentne krivej beton... vypada to jako schod po cele delce mistnosti. vejskove to je cca 0,5cm - 1cm a potrebuji na to polozit plovoucku. takze bud zbrousit beton ( nevim cim) a nebo to vyrovnat. a to me napada leda nivelacka... jen jsem stim nikdy nedelal a tak abych nepokazil celej beton :_)) a hlavne kdyz bych to zalil nivelackou tak jakou pouzit a po jake dobe na to mohu dat podlahu. dekuji za odpovedi :))

bolimur

Zdravim Vas.

Ospravedlnujem sa, ze dost nesystemovo zasahujem do debaty ale mal som podobny problem s podlahou. Mojou podmienkou bolo ze to musi mat malu hmotnost. Mal som povodnu polubovku pribitu na hranoloch (v profile 10x 15 cm) a medzi nimi skvara. Po odstraneni palubovky to bolo cele plne rybenek a pavucin. Tak som to vsetko vyhodil a ziskal betonovy zaklad samozrejme krivy. Kedze som chcel znova palubovku (pero-drazka) a do povodnej vysky to bolo cca 15 cm tak som to nakoniec riesil nasledovne.

Na beton som polozil hrubsiu "ipu". Vsade po obvode privaril k bokom stien a tiez zvaril vsetky pasy. (tepelnou pistolou). Kupil som stavebne hranoly 10x10 a narezal na sirku miestnosti (dilatacia cca 1 cm) napriec pozadovanemu smeru paluboviek. Natrel som hranoly riadne neterom proti hubam a skodcom (uz si nepametam nazov ale bolo to zelene). Uz to samo o sebe vyzeralo pekne. Rozmeral som si vzdialenosti medzi hranolmi a hranoly pekne polozil do betonoveho lozka, ktore bolo iba pod hranolmi a v celej ich dlzke. Vysku lozka som nastavil tak aby hranoly aj s planovanou hrubkou palubovky boli v rovine povodnej podlahy. Po vytvrdnuti (asi cca po 7 dnoch som medzi hranoly az do ich vysky "vlozil/nalial" lahceny beton - ekostyren. V najlahsej variante ako sa da zamiesat. Takze vsetky nerovnosti betonu nebolo vobec potrebne riesit. Ekostyrenovy betom je z vysokej casti tvoreny gulickami polystyrenu a je mozne po nom chodit. A final trval iba 2 dni - namontovanie palubovky (hranoly som zakryl pasmi mirelonu aby to casom nevrzgalo), dve vrstvy kvalitneho laku s prebrusenim po prvej vrstve. Funguje dodnes, nevrzga. Len je lepsie pouzit palubovku z tvrdsieho dreva. Co by na to sice povedali stavebnici neviem ale vyrobca ekostyrenu mi to telefonicky schvalil a zatioal s tym nemam ziaden problem.

Zdravim

Pro reseni ktere navrhuje bolimur bude dulezite kolik mate mista na vysku.
Tipuji, ze pokud resite 0,5-1cm moc ho nebude.
Ta nivelacka je rozumny napad, stary beton poradne zamest, vysat vysavacem, napenetrovat Sokratem a vylit nivelacku.
Pozor, dodrzet postup pripravy niv.hmoty dany vyrobcem. Spatne je moc ridka i moc husta konzistence.
Doba za kterou muzete polozit plovoucku je opet dana vyrobcem, ale nespechal bych, jde nejen o to aby to bylo pevne, ale take aby to bylo suche. Po tom co se polozi mirelon a plovoucka, nema nevyschla nivelacka jak vyschnout a delaly by se plisne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]