Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řadové garáže, platba za elektřinu

Od: maruska odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer.Vlastním řadovou garáž a mám psanou eletriku na sebe,kde mám pod sebou 10 lidí,ale sestra,která má také svou garáž mi neplatí.Má opatrovníka a ten nechápe,když jsem se ho ptala jestli a komu platí el.tak na mě koukala jak nevím na co.Že musí za garáž el. taky platit.Odstřihnout ji nemůžu,protože by nešla el.nikomu.Můžete mi prosím někdo poradit?Jak to řešit a co musím dát opatrovníkovi nějaký dokument,že to platím já.Snad jsem to napsala k pochopení.Děkuji za slušné odpovědi a rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

2x
Dokumentem je snad roční vyúčtování, kde je uvedeno jméno odběratele, adresa odběrného místa, distribuční poplatky a stálá platba za rezervovaný příkon a nakonec i cena za odebranou energii.
Také mám v garáži elektriku psanou na majitele sousední garáže. Celkem jsou na něj napojeny 3 garáže. Ročně mu platím cca 800Kč, a to tam jen párkrát rozsvítím žárovku. Prakticky všechno je jen platba za rezervovaný příkon. Pán mi vždy pošle zprávu, kolik mám zaplatit.
jir
Ještě jsem zapomněl, že my v tom případě nerozpočítáváme cenu podle spotřeby (stejně je tam jen jeden elektroměr), ale dělíme to na tři stejné díly.

hodnocení

2x

co požádat čez o vlastní přípojku a hodiny a mate po starostech

aaaa
hodnocení

0x

Ustříhnout a platit jen za sebe. Ostaní budou brumlat, ale ono je to přejde. Ono je to neplacení nejde pořád tolerovat. U nás taky brmlali a přešlo je. Již ji nemají a je klid.

krtek6

přesně tak...ono furt nic nejde nejde, nechápe se a nerozumí...ale v momentě kdy se odstřihnou tak začnou hodně rychle všechno chápat...:)

aaaa

krtku- u nás sice všichni platili, ale jeden si začal vytápět garáž přímotopem, aby tam mohl dělat i v zimě. Ale místo parkování auta, tak opravoval nábytek. A když přišlo na placení, žačal se kroutit. Tak jsem to utnul a nikdo nemá již nic. Pak přišlo vyhrožování a vydírání. Nyní má smůlu.

krtek6

tak to byl teda dobrý vykuk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]