Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na netesný radiátor?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 11 změna:

dobrý den,

zjistil jsem že teče radiátor - vypadá to na to šroubení, pod ním to teče viz foto, radiátor klasika korado...jak je to tam spojeno? je to Cu trubka ke šroubení radiátoru, je tam těsnění nebo jak to tam těsní? trubka cu vede rovne přímo z podlahy k radiátoru...stačí je vyměnit tesnení? Musím oddělat oba přívody?

diky

Jak na netesný radiátor?
Jak na netesný radiátor? #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Napřed bych zkusil obě matky utáhnout.
asd1

Ovšem být u toho připravený na to, že místo kapání to začne téct proudem *ua*

Často se u toho přitáhnutí těsnění trhne a hurá máme doma vodotrysk.. Nejlíp někde s automatickým dopouštěním kde nevyteče 30 litrů z expanzky ale celá vodárna *smich*

hodnocení

0x

Otřít, dotáhnout převlečné matky, hlídat další kapky.

Máte vypozorováno, zdali to kape při studeném radiátoru, nebo při teplém?

hodnocení

ano lehce jsem to dotáhl ale teče pořád, když je to horké tak se zdá že je suché, ale ráno po vychladnutí jsou tam kapky...jen na te jedné matici co je vstup dovnitř..

nikde jsem nenašel jak to těsní zda je to svěrné nebo je tam těsnění... abych neco nerozdělal a pak problém :)

při demontáži mohu zavřít celou větev mám ve sklepe ventily takžy by vytekly 3 radiátory

Jak na netesný radiátor? #3

Já se domníváím, že je tam svěrné šroubení. Je volné, proto po ohřátí neteče, po vychladnutí teče.

Tak ještě kousek dotáhnout, s citem, nebo vypustit, rozebrat, vyčistit a přetěsnit.

Potom by mělo smysl ho dotahovat studené.
hodnocení

mám tedy madici uvolnit, odsroubovat vycistit a znova utahnout? Samozreme vytece voda, tu zkusím nejak zachytit...

nemá někdo obr jak to presne vypadá to spojení at vím na co se připravit? zda se to dá i bez nadzvednutí radiátoru? Možná za horka se mohou kapky odpařovat, proto se zdá že je to suché za horka? díky

hodnocení

0x

V radiatore su naskrutkovane prechody pol col na med, tie tesnia cez O - kruzok voci kuzelovej ploche v radiatore. Nasledne med voci prechodovemu kusu tesni cez zverny spoj, kde je opat O - kruzok alebo nieco podobne.

Dolezite je dodrzat krutiace momenty pri utahovani, prilis velky je na skodu a moze strihnut kruzok. Pri zatahovani matice na medi je dolezite prechodovy kus zabezpecit proti pretacaniu spravnym klucom.

Prekvapuje ma absencia ventilu na zatvorenie a zvesenie radiatora, bez nutnosti vypustat cely okruh alebo to zatvarat kdesi na rozdelovaci.

hodnocení

tam je ale jen prevlecná matice přímo zašroubovaná do radiátoru...potřebuji přesne poradit jak na to...:)

Jak na netesný radiátor? #4

Korado ma obycajny pol col zavit, tam ziadna matka med nezatesni, to je z dvoch kusov, len ten vnutorny nevidno.

Odporucam kupit ventil urceny na medene potrubie, rurky zrezat na spravnu dlzku a vradit tam ventil, aky som vam dal na odkaze. balak.sk/...

hodnocení

0x

Vy tam mate nieco ako na obrazku, akurat tam nie je ventil a med je pramo na tych mosadznych redukciach :

balak.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]