Nejste přihlášen/a.
Já jsem se v dětství učil (musel učit na piano, měli jsme doma pianino, ještě po matce (snad i po babičce) ale nebylo mi dáno, tak pianino šlo z domu. Když se mi narodila vnoučata, někoho napadlo, že by se mohla učit na piano. Tak jsem se šel zeptat do Hudebních nástrojů, kolik by tak stálo. Překvapilo mne, že tam žádné nebylo vystavené, dřív tam jeden, dvě stála. Prodavačka mi říkala, že když rodiče přijdou koupit pianino aby mohli potomky trápit výukou hudby, devět z deseti si místo pianina odnese klávesy (elektronické). Asi bych se k podobnému řešení taky přiklonil.
Děkuji, tušila jsem, že ladič bude nejlepší volba
Na elektrické pianino nyní hraji a není to ono, je mi smutno po akustickém pianinu, proto zvažuju koupi, ale nevím, na co si dát pozor.
Fakt to nechejte na tom ladiči - těch problémů může být celá řada a laik to nepozná, i když si třeba někde přečte, na co si dát pozor.
Problém může být třeba i v tom, že staré pianino nelze naladit na dnešních 440-442 Hz, v lepším případě začnou praskat struny, v horším může dojít i destrukci (nejde-li o celopancíř). To ladič na místě pozná a řekne, pak je na vás, jestli takový nástroj koupit, či ne (pokud hrajete jen sama, tak to zase až tak nevadí, pokud i s nějakým jiným nástrojem, tak už to může být problém). A to je pouze jedna z mnoha možných pastiček.
Zaplatit mu ten čas se fakt vyplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.