Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě pianina? Posouzení stavu

Od: postolka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, ráda bych se zeptala někoho, kdo má zkušenosti s koupí pianina přes bazar, nikoli z obchodu.Obecně, co jsem se dočetla na internetu je, že by mělo být umístěno na vnitřní straně stěny domu, ne u topení nebo okna, v místnosti, kde je stabilní teplota. Mělo by mít anglickou mechaniku a spodní dusítko, což neumím poznat a nejlépe celopancéřové.Pianino, které mám vyhlédnuté od známé a je za velmi příznivou cenu (15 tisíc), je z roku 1958, Petrof, výška 114cm, poslední naladění před 5 lety. Stálo u vnější stěny u okna, trubky topení vedly za pianinem, ale v místnosti se netopí, bylo tam kolem 10 stupňů. Na pohled vypadalo krásně, žádné poškození nebo oděrky, moc se mi líbilo, ale nevím, jestli je v pořádku i uvnitř. Bylo rozladěné, ale s tím jsme počítali, stejně by se muselo po stěhování znovu naladit. Všimli jsme si jednoho kladívka, které bylo jakoby povolené, ale to by snad ladič mohl opravit. Zvažuju, že bych ho pozvala, aby se na pianino podíval, nerada bych kupovala zajíce v pytli. Co myslíte? Šli byste do toho?Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je dobrý nápad, přivolat ladiče, aby se podíval a řekl svůj názor. Ten by mohl říci názor, který by byl rozhodující. *palec*

yarda1
hodnocení

0x

Já jsem se v dětství učil (musel učit :( na piano, měli jsme doma pianino, ještě po matce (snad i po babičce) ale nebylo mi dáno, tak pianino šlo z domu. Když se mi narodila vnoučata, někoho napadlo, že by se mohla učit na piano. Tak jsem se šel zeptat do Hudebních nástrojů, kolik by tak stálo. Překvapilo mne, že tam žádné nebylo vystavené, dřív tam jeden, dvě stála. Prodavačka mi říkala, že když rodiče přijdou koupit pianino aby mohli potomky trápit výukou hudby, devět z deseti si místo pianina odnese klávesy (elektronické). Asi bych se k podobnému řešení taky přiklonil.

postolka
hodnocení

Děkuji, tušila jsem, že ladič bude nejlepší volba :)

Na elektrické pianino nyní hraji a není to ono, je mi smutno po akustickém pianinu, proto zvažuju koupi, ale nevím, na co si dát pozor.

Fakt to nechejte na tom ladiči - těch problémů může být celá řada a laik to nepozná, i když si třeba někde přečte, na co si dát pozor.

Problém může být třeba i v tom, že staré pianino nelze naladit na dnešních 440-442 Hz, v lepším případě začnou praskat struny, v horším může dojít i destrukci (nejde-li o celopancíř). To ladič na místě pozná a řekne, pak je na vás, jestli takový nástroj koupit, či ne (pokud hrajete jen sama, tak to zase až tak nevadí, pokud i s nějakým jiným nástrojem, tak už to může být problém). A to je pouze jedna z mnoha možných pastiček.

Zaplatit mu ten čas se fakt vyplatí.

postolka
hodnocení

Děkuji, moc jste mi pomohl. Objednám tedy ladiče a uvidím, co mi poradí.

Není zač.

To je stejné jako kupopvat ojeté auto. Taky nejlépe se zkušeným automechanikem :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]