Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na stěhování nábytku v rámci bytu

Od: tomjev® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat jak řešíte v novém bytě stěhování nábytku když bydlíte třeba sami a chcete přestěhovat kus nábytku tak aby se vám nepoškodila podlaha?Našel jsem na netu transportní vozíky viz odkaz jestli to něco unese a taky jestli to vydrží něco? b2bpartner.cz/... Děkuji za info a rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, stěhoval jsem nábytek v jedné osobě pomocí kusů starého koberce Jekor. Nábytek tělem/rukou nahnout či přizvednout a nohou tam zasunout koberec (opakovat, až bude podloženo všude). Pokud nepohnete almarou strkáním, tak jít do dřepu, chytit spodek almary a opakovaným přitahováním k sobě už to pomalu půjde. Někdy to klouže pěkně, jindy to trvá déle (ale podaří se). Zdravím!
nov

Já tímto způsobem také. Když to nešlo v podřepu, tak jsem se opřela zády o skříň a pozadu došoupala až téměř na místo určení. A být bosý.

ben®
nov - ano, způsobů pohybu může být více a musí se to vyzkoušet. Být bos (bez ponožek) nebo mít určitě pevnou obuv (nikoliv pantofle ) je správný postřeh. Kolega zde zmínil (starou) deku a na ní, když se pevně uchopí za cípy, lze nábytek i táhnout.

krtek6
hodnocení

3x

buď to chytnu do ruky, protože to je tak lehké...nebo to mám vestavné tak s tím nehnu...a s tím co je mezi... tak otáčím přes roh...podobně jak když popeláři koulí popelnici

hodnocení

3x

přestěhovat kus nábytku****

myslíte starou trojdílnou skříň, nebo jen péřák? Vždy podle kusu nábytku, od rudlíku, po háky, až po smýkání Jekorem a podobným.

Je to na nožičkách, či na soklu?

hodnocení

3x

mozna by pomohla i ta pojizdna podlozka, ale pres prah se s vetsim nabytkem asi nedostane

lidumil
hodnocení

2x

Zdravím,

rudlik s gumovými koly poslouží docela dobře. Ale v bytě to nebude asi praktické ho vlastnit. Ty stěhovací plošiny, vzhledem k ceně by stáli za zkoušku.

Nebo na jednorázovou akci přesunu nábyku pozvat nějaké přátele? Někdy poslouží i soused/sousedka záleží na tom jaké máte možnosti...

hodnocení

No hlavně nechci nikoho otravovat,takže raději zvolím si něco koupit co je na odkaze max do 150 kg nebo do 200 kg na prázdné skríně nebo stůl,komodu a tak na občasné menší stěhování.

re4zon
Rudl, deka nebo dve a popruh s racnovym upinanim. S tim jde odstehovat v jednom skoro cokoliv co projde trochu naklonene dverma...

hodnocení

2x

Z hlediska nosnosti tahle sada funguje dobře. Nevýhodou je, že vozíky nezatáčí. Rudlík jsem musel podlepit gumou. U skříní z lamina poškozuje hranu. Prodává se i sada s otočnými kolečky. Pro zvedání jsou také dobré rozpínací polštářky s balónkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]