Dobry den, jak nejlepe a trvanlive vyresit vystup medene trubky ze zdi u topeni (viz foto) bez krytky (reseni s krytkou se mi nelibi)? Idealni je, aby byl stuk az k trubce. Je mi ale jasne, ze by vypraskaval a vypadaval, navic kdyz ve zdi kolem trubky je izolace. Co navrhujete? Pak se chci jeste zeptat co je pravdy na tom, ze medene trubky nesmi byt v omitce, ze pak degraduji. Videl jsem je topenare oblepovat paskou - nevim jestli by to mela byt nejaka specialni paska? Dekuji.
Měděné trubky, ale ani PPR trubky nemají být napevno ve zdi z důvodu roztažnosti...aby se jejím vlivem po pár letech neprošoupaly Ohledně zapravení, stačí nechat malou(1mm)mezeru kolem trubky- například ji oblepit párkrát papírovou páskou, zastukovat a pásku sundat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.