Nejste přihlášen/a.
Mám kamna s výměníkem 6kw do prostoru a 6kw do radiátorů. Ovzdusnoval sem tak aktivně radiátory, až padl tlak na nulu. Další den jsem dopustil vodu, tak aby po ovzdusneni zůstal tlak 1bar.
Od té doby mám problém, že kamna jsou natopený na teplotu, při které předávali dříve do radiátorů 60° a nyní při stejném postupu na 60° nedosáhnu.( při 50 sepne čerpadlo, teplota na teploměru na trubce vyletí také na 50°, ale asi po deseti vteřinách začne padat zpátky na 40°a pak začne při stejném výkonu kamen velmi pomalu jit na 50°,max na 52°C. Výměník čistím každý týden. Jako by vyrobenou energii něco nechtělo pustit ven do trubek. Kdyby jste měli nějakou radu budu moc rád. Diky
2x
0x
Zřejmě byla vzduchová bublina u teploměru,který pak ukazoval špatně .Případně čerpadlo přepnuté na MAX výkon
Předpokládám že nemáte 3cestný ventil na zpátečce
mám doplňující dotaz, k tomu co píše nunici: píšete o teplotách na teploměru – jak se to ale projevilo objektivně na teplotě radiátorů?
Vypadá to na problém s 3cestným ventilem ...krbáče jely bez vody? (nulový tlak) .Mohlo dojít k poškození...
Těžko přesně říci co se vlastně stalo. Třeba jak v systému nebyl tlak, tak čerpadlo moc nefungovalo, při zatopení se to lehce uvařilo a nepřežila to patrona v trojcestném ventilu a ten teď neotevírá jak má. Ale neříkám, že to tak je, jen že by to možná mohlo tak být.
Nejvetsi problem je ze kamna která jsou natopena tak ze drive odchazelo do radiatoru 60° odesilaji nyni treba jen 52° a nahrivani vody treba jen na 50 trva daleko déle...
Jaký ventil tam přesně máš, že s ním otáčíš? Běžně se používá trojcestný termostatický ventil, kde to řídí termostatická patrona podle teploty vody. Není čím tam otáčet.
0x
A co komín, je vyčištěný a má tah? To se na výkonu kamen projevuje zásadně, na druhou stranu, když je venku zima, tah stoupá. Jo a co přísun vzduchu pro kamna, mají odkud sát?
Ještě když se vrátím k včerejšímu příspěvku o teplotě vody když se ochladí, tak ono to není až tak šílenej rozdíl samo o sobě jenom topením do radiátorů, ale silně to ovlivní, když si pustím výměník (samodomo z klimatizace) v dílně, kde bývá kolem 10-15°C, pak se vrací studená voda, kamnům se sníží tah a tím i výkon a takhle se to znásobí a nechce pořádně topit nikde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.