0x
Zřejmě byla vzduchová bublina u teploměru,který pak ukazoval špatně .Případně čerpadlo přepnuté na MAX výkon
Předpokládám že nemáte 3cestný ventil na zpátečce
mám doplňující dotaz, k tomu co píše nunici: píšete o teplotách na teploměru – jak se to ale projevilo objektivně na teplotě radiátorů?
Na radiatorech se to projevilo ,ze se dele nahrivaji a mistnost vyhrejí za dve hodiny, ne na 25 ale na 22,5
Tricestny ventil mám a rychlost cerpadla je na jedničku (nejpomalejší)
Vypadá to na problém s 3cestným ventilem ...krbáče jely bez vody? (nulový tlak) .Mohlo dojít k poškození...
Z toho co tady ctu se mi to zda nejrealnejsi, kamna jeli opravdu nejakou dobu bez tlaku. Zbyle prispevky s pomalu zmenou systemu, to nebude potreba pred tim spadenutim tlaku to bylo spocitane a udelane skvele a vse dokonale fungovalo, takze chyba musi byt nejakou poruchou nekde
Já pořád nějak postrádám důvod, proč by se kamna nebo cokoli mělo poškodit, když spadne tlak na nulu, pokud tedy byly pořád plný vody. Není tam přece teplota nad 100°C, aby bylo potřeba tlakem zvyšovat bod varu. Nebo snad tím odvzdušním klesla i hladina v kamnech? To by se stalo jedině při kamnech v patře a radiatorech v přízemí, což pokládám za málo pravděpodobné řešení, kdy by opravdu mohlo přehnané odvzdusnovani vést až k vypuštění vody z kamen.
Chladící smyčka v okruhu není. Ještě doplním, že trubky jdou za kamny nahru, pak po strope u ktereho jsou ovzdusnujicí ventily a pak jdou zase k zemi kde jdou postupně do tří radiatorů.
Těžko přesně říci co se vlastně stalo. Třeba jak v systému nebyl tlak, tak čerpadlo moc nefungovalo, při zatopení se to lehce uvařilo a nepřežila to patrona v trojcestném ventilu a ten teď neotevírá jak má. Ale neříkám, že to tak je, jen že by to možná mohlo tak být.
Šel bych po trojcestaku, jestli správně funguje predehrev zpatecky. Tipuju že neotevre a do výměníku jde jen studený z radiátorů..
Nekde jsem cetl ze pokud by byl trojcestny ventyl zapecen ani bych ho neotocil, to vsak normalne jde a pri jeho otoceni treba o centimet je znat jak voda skrze nej proteka jinak nez predtim.
Nejvetsi problem je ze kamna která jsou natopena tak ze drive odchazelo do radiatoru 60° odesilaji nyni treba jen 52° a nahrivani vody treba jen na 50 trva daleko déle...
Jaký tam vlastně máš trojcestný ventil? Nějaký termostatický ESBE?
Jaký ventil tam přesně máš, že s ním otáčíš? Běžně se používá trojcestný termostatický ventil, kde to řídí termostatická patrona podle teploty vody. Není čím tam otáčet.
topenilevne.cz/...
Jaký je u toho pohon? Nebo to kroutíš ručně jak se ti zrovna chce?
Obehove cerpadlo ferro 25-40-180
Myslel jsem pohon trojcestného ventilu.