Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Budu dělat normálně na ven (Déšť, mráz, slunko, bláto) schůdky ze smrk. fošen.
Jak udělat levně a efektivně nějakou protiskluzovou ochranu, případně náběhovou hranu?
Úvaha byla nalepit nějaký vhodný hliníkový L profil...
Otázka je čím nalepit a jaký profil, dokázal by někdo odkazem pomoci? děkuju
já bych tam nic nedával, mám zkušenosti se schodama z fošen, jsou natřené luxolem a za mokra nekloužou. nevím jak to myslíte s tou náběhovou hranou, ale jestli chcete cokoliv dávat na přední hranu schodu, tak to nedoporučuji. znám strmé dřevěné schody polepené vinylem a na jejich přední hraně je vždy hliníková lišta a je tak ostrá, až se o ni zadrhávají nohy a je tak tendence o ni zakopnout, je to dost nepříjemné.
ale je fakt, že jednou jsem ošklivě uklouzl na klasických nenatřených půdních schodech, měl jsem morké boty. ale ty schody jsou specifické, skoro žebřík.
dá se koupit taková samolepka, která se lepí jako pruh blíže k přední hraně schodu, je to takový jakoby jemný šmirgl.
Taky je možnost udělat ten vršek rýhovaný, nebo "checkered"(rýhovaný křížově) což se tradičně používá u dřeva jako protiskluzová úprava. (vyhledej třeba checkered wood grips) Případně se nech inspirovat rádlováním cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.