Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Remoska-- pečenka

Od: fialka® odpovědí: 7 změna:

Lze rozehřát prázdnou pečenku a teprve pak do ní vložit maso na pečení? Děkuji.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar babkazov

Proč byste to dělala? Remosce trvá chvilku, než se nahřeje. Manipulovat s horkým víkem není vůbec snadné. Nějaké nahřívání je naprostým nesmyslem. I pro maso, zapékané těstoviny nebo brambory i pro kynuté bucty i pro buchty z práškového těsta.


doplněno 20.01.25 17:20:

Třeba závitky z vepřového masa. Zamotám a naskládám na to, co chci na druhý den se špagetami. Žádné rezehřívání.

Remoska-- pečenka
Remoska-- pečenka #2

 

smode2
hodnocení

3x

Pečenka uvádí v návodu na straně 5:

"Nezapínejte spotřebič bez dostatečného množství surovin v nádobě pro přípravu pokrmu."

Dále Remoska - strana 3 návodu:

"Nepředehřívat topné víko nebo celou Remosku bez potravin."

Řekl bych, vcelku jasné:)

smode2

I když, slovem "nepředehřívat" patrně výrobce myslel slovo "neohřívat". Neboť slovo "předehřátý" neexistuje. Jsou pouze trouby či remosky studené a nebo horké. Předehřátá trouba jest stejný nesmysl jako například předpříprava:)

km

akorát že vůbec... protože můžete napsat "nepředehřívat" a nebo "neohřívat bez vložených surovin" a protože to nepředehřívat pochopí úplně každý a je ekonomičtěšjí a vlastně i srozumitelnější, navíc je to slovo samozřejmě běžně užívané, je prostě lepší ;)

za citaci z návodu *palec*

Víte co si nedovedu vůbec představit? Nahřeji Remosku, to znamená hrnec i víko. Pak víko sundám, odložím horkou, neskladnou věc někam, kde nic nespálí, má být rubem nahoru. A do toho horkého hrnce budu skládat to, co chci upéci. Skládat buchty, lít těsto a do něho ovoce a na to posypku, sypat cibuli a maso s česnekem, rovnat nakrájené brambory a nakrájenou klobásku s cibulí? Vychladlý hrnec, žhavé víko někde, kde překáží. Až to mám, tak položím žhavé víko na hrnec a mám hotovo. *vtip* Skutečně?

 

hodnocení

1x
Co píší v návodu? Myslím, že lze předehřát, ale určitě to nevím.
doplněno 20.01.25 17:19: Ideální je maso i drůbež vkládat do remosky už naporcované, zkrátí se tak čas přípravy. Je rovněž dobré remosku před použitím předehřát.
Našel jsem to na netu během tří minut.

 

bez
hodnocení

0x

A proč né? Co tomu brání?

Podstatný je recept k pokrmu, a ne návod k pečence! To je totiž úplně jedno, jestli něco jedlého ohřívá nebo ohřívá prázdný hrnec nebo cihlu

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]