Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit loupající se vápennou malbu

Od: michaeljindra odpovědí: 12 změna:

Zbytečně jsem aplikoval podruhé malbu vápnem. Kvůli zdánlivým kocourům jsem někdy ještě přetíral. Nyní se malba místy odlupuje. Jak nátěr sundat ze zdi, aby plocha byla zase pěkně rovná. Díky za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x
Malbu navlhčit a oškrábat.Pak znovu vymalovat.

pro mate59 : jak to děláte, že vám jde po navhlčení škrábat vápenný nátěr? zkoušela jsem vloni na chalupě, nic, jedině snad brousit

malířské nátěry, žádný problém

km

1jana: myslím si, že vápno škrábat nejde. proč jste potřebovala škrábat?

pro km: na části zdi (fasáda chalupy) se nátěr začal loupat, po odloupnutém zůstaly nerovnosti. Už vím, že vápno škrábat nejde.

111®
hodnocení

0x

Asi natřel vápno na malbu. Vápno na hole cihly či kamen drží dobře.

tak mě drží dobře i na omítce

km

samozřejmě že na omítce vápno drží perfektně, a pokud vím, drží skvělě i na vápenném nátěru

111®
hodnocení

0x

Není vápno jako vápno. Pokud natře čerstvě vyhlášeným vápnem na malbu tak to tu malbu sežere

km
hodnocení

0x

pokud úž vápno vytvrdlo, tak si myslím, že to nepůjde, jedině místně oloupat to co se samo olupuje

michaeljindra
hodnocení

Vápenná malba se loupá v mítech kde jsem patrně na nedokonale suchý přechozí nátěr aplikoval další vrstvu nátěru z důvodu, že se mi tam zdály být kocouři. Odloupáním vznikají nerovnosti ve větším rozsahu, které nelze běžným způsobem vyrovnávat. Rád bych kompletně odstranil druhý vápenný nátěr, aby zůstal jen původní první na zdi a pak jsem mohl aplikovat běžný malířský nátěr.

111®
hodnocení

0x

asi nezbude nic než obrousit na omítku, jstli ručně nebo bruskou je na tobě...

hodnocení

0x
Vápno (nejen) musí opravdu úplně uschnout, jinak prosvítá a kocouři se zdají být i tam, kde nejsou.
Oloupat co nedrží a "díry" znova natřít. Asi jste nenatíral vápnem něco, na čem by vzhledově extra záleželo. Pokud by vadily ostré okraje po odloupnuté barvě, dá se to prvně do hladka zabrousit třeba smirkem, nebo i tou hrubou stranou houbičky na nádobí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]