Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Západka v zámku u dveří

Od: maravara® odpovědí: 12 změna:

Když odemykám dveře, tak mi zústane západka zapadlá a po nějaké chvíli vyjede. Jinak péro uvnítř se zdá že funguje, při zmačknutí kliky normálně západka vyjíždí i pokud zamačknu rukou cítím odpor péra uvnitř a západka zase bez problémů vyjede.

Co s tím? Dá se to nějak opravit a nebo co mám vyměnit?

Děkuji za odpověď. Marek

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Možná pomůže zámek rozebrat, vyčistit a namazat.
km
19.01.25 21:39

souhlasím

hodnocení

2x
Lehce bych to kolem zapadky prostriknul WD40 a zatim nic nerozdelaval.
km
19.01.25 21:39

sohlasím

Wd na mazání dobrý není, časem je z něj lepivé cosi. Jen jako nouzovka.

hodnocení

2x
Vyčistiit, promazat. Napřed jen zvenku. Pak porovnat se sílou jiného zámku. Pokud je tento slabší, tak rozborka, je snadná. Někdy je prasklé péro, síla je pak menší, než má být a snadno se to pak zasekává.
doplněno 20.01.25 15:56: Není na co si "netroufat", pokud zvládnete zámek demontovat, zvládnete ho i rozpůlit. Na druhou stranu, pokud namazání zvenku nepomohlo (sprejem?), může být prdlá ta pružina a nejjednodušší je celý zámek vyměnit. Jestli to budete dělat vy, dejte si pozor, abyste koupil správný typ.
doplněno 20.01.25 15:57: kovani-kliky.cz/...

hodnocení

1x

Je zatuhlá páka, která převádí pohyb z vložky na západku. Správně se maže tukem. Stříkání oleje pomůže jen dočasně.

nov

A jakým tukem? Sádlem? Máslem? dík

hodnocení

Promazal jsem to několikrát, ale nepomohlo to, tak asi vyměnit celý ten díl, na rozebrání se necítím.

Párkrát se mi stalo, že v zámku to nechodilo jak mělo, stačilo pár tahů pilníkem na správným místě a od té doby to chodí jak víno. Ale to je potřeba zámek rozebrat. On to není žádný atomový reaktor, jen pár kovových hejblat.

Nejspíš se tam olej nedostal. Zámek je potřeba rozložit, páku namazat tukem, případně zjistit, kde to dře. Je to velice jednoduchá a snadno rozebíratelná skládačka. Není potřeba ho kvůli takové maličkosti měnit.

111®
hodnocení

0x

nejlépe grafitovou vazelinou pokud není tak nastrouhat tuhu na jemném smirku a smíchat se silikonovou vazelinou a když ani ta není tak sádlo..rozebrat je NUTNO protože se neví kde to drhne...pžípadné otřepy z výroby odstranit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]