Dobrý den, koupil jsem u známé firmy matraci za 13 000 a po měsíci používání se na ni vytvořili pruhy - nejsou v části kde mám nohy. Tvrdost matrace je 3, mám váhu cca 90, takže zde nemůže být problém. Je toto normální, že matrace po měsíci takto vypadá?
ne, není to normální. pokud se vám tam nějakým způsobem něco neobtisklo, klidně reklamujte.
jk2021
Osobně si to nemyslím... záleží na typu konstrukce matrace, o němž od tazatele nic nevíme a vytlačené pruhy/prohlubně budou logicky nejspíše hranice jednotlivých sekcí výplně.
km
mě přijde, že je to zabarvené, nebo mokré
dmnk
pěnová matrace to je
mokré to není
jk2021
Pěnová, je pořád málo informací (existuje jich spousta druhů), aby se z toho dalo něco usoudit.
Důvod pruhů na povrchu matrace je jasně vidět na obrázku jejího vnitřku.
dmnk
díky...předpokládám tedy, že se jedna o zcela normální reakci...
km
teď jsem zmaten, jde o ty pruhy (diagonální prošívání i příčné zvlnění – to je v pořádku) a nebo ty kruhy (ty jsou divné – je to tedy zabarvení)?
jk2021
S největší pravděpodobností ano, případně by to mohlo ještě být i tím roštem pod matrací, jak píše rádce níže.
jk2021
km: zabarvení ne, nejspíše prostě logo výrobce či jiné podobné označení - na fotu je rozeznatelné písmo, i když nelze nic přečíst.
dmnk
Ty kruhy jsou určitě v pořádku, je to značka toho potahu nebo tak.
Co se týče těch pruhů...ty šikmé tam byly od začátku, nově se tam však objevují ty ze strany na stranu - asi výsledek tlaku potahu matrace na matraci samotnou při ležení viz obrázek - reakce jk2021
Tak jsem si sundal chránič matrace a nandal jen povlečení. No, přes obal matrace je cítit nerovnost. Jak kdyby tam byly pružiny co tlačí do těla. Došlo mi,že stejná matrace (byť je to 90ka a ne 140ka) co mají vystavenou nic podobného nemá a to tam na ni sedají měsíce mraky lidí. Ani moje stará matrace se takto nevepsala do obalu. Něco tu nehraje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.