Nejste přihlášen/a.
Mám starší tlakový hrnec s odnímatelnou těsnící gumou. Když koupím novou, tak jí nasadím a nechávám jí tam i při mytí. Často se mi stává, že při otevření hrnce / i studeného / se guma natáhne. Největší problém ale mám, že guma strašně špiní i přesto, že jí občas namažu sádlem. Poradí mi někdo , jak o gumové těsnění pečovat? Nechce se mi každý měsíc kupovat nové. Děkuji za radu.
Prošla jsem několik obchodů, něž jsem jí sehnala. Ona není bílá, ale šedá. Dokonce mi nabídli i červenou, ale koupila jsem dle vaší rady bílou. Jěště jednou díky.
Sádlo jsem použila na gumu, až byla v žalostném stavu. Poradila mi to prodavačka.
Prodavačka poradila asi proto, že si chtěla zvýšit tržbu na gumičkách.
Já při každém mytí gumu sundám, stejně jako vše ostatní omyju jarovou vodou a opláchnu. Gumičku nasazuji zpět až před použitím.
P.S. PRO REJPALY: Když si po sobě čtu co jsem napsal, jsem nucen upřesnit, že se stále bavím na téma "papiňák"! :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.