Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit nebo kde koupit šuplík do mrazáku

Od: kavo odpovědí: 18 změna:
Dobrý den,
praskl a zlomil se nám horní šuplík v mrazáku u kombinované lednice LG GBB59SWHFS.
Koupit asi půjde ale bude to několik tisíc Kč což je dost neúměrné.
Nenapadá vás kutily něco? Slepit lepidlem na plast?
Sběrný dvůr? Ale jak zjistit aby pasoval?
Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

7x
Kdyz se ptam co jak opravit, tak prilozim fotku! Ja mam prasklych nekolik supliku v mrazaku i lednici a vsechny jsem opravil gafou tak, ze funguji jak nove. Jestli je ale rozpadly na pet kusu, tak to asi moc nepujde.
kavo
hodnocení

Co je to ta gafa? Díky
re4zon
Opravna textilni paska. Hledej duct tape.

hodnocení

4x
Už při nové ledničce automaticky Alu lištami vyztužuji okatě slabá místa šuplíků, většinou horní přední hrany velkého šuplíku ve dveřích (ten má manželka vždy narvaný mlíkama. a pak tam ještě rve nějakou flašku a je zaděláno). Podobně horní hranu spodního šuplete, protože tam zase občas někomu vypadne z ruky těžká sklenice a pádem tuhle hranu roztříští. Když už nějaký box praskne, tak praskilny lepím sekundovým lepidlem, vyztužuji alu lištami, popř vylívám čirým dvousložkovým lepidlem chybějící části (položím dírou nahoru, podlepím alu páskou a vyliji epoxidem.) Vydrží to roky.

hodnocení

3x
Já vlepil výztuhy a drželo to kupodivu s opatrností pár let. Záleží na rozsahu a místě poškození. Můžeš vyztužit opět plastem, ten jde natvarovat teplem a pak to slepit nebo sešroubovat(popř oboje).
doplněno 17.01.25 15:05: Mimochodem, psal jsem do firmy s dotazem z jakého materiálu se ten šuplík vyrábí. Abych použil správné lepidlo pro daný plast. Odpověď: jedná se o nějaký plast *smich2*

futra
hodnocení

2x
Mě se rozlomil taky jeden šuplík v mrazáku a slepila jsem ho lepící páskou.Nic jiného jsem doma na slepení neměla.

hodnocení

2x

Problem je nizka teplota, ked plast krehne. Lepit nie, skor odporucam kupit kus plexiskla, preplatovat prasklinu a preskrutkovat M4 - M5 s velkymi podlozkami a kryte matice, material nerez.

bear
hodnocení

2x

web kup a oprav má plno náhradních dílů. Tam seženeš.

hodnocení

2x

Skladem - ihned k odeslání... tady jedna z možností...tady " kvalitnější" , tedy dražší

doplněno 17.01.25 13:47:

Případně k vybrání...

hodnocení

2x

Potvrzuji - pokud budete chtít slepit jen popraskaný šuplík, půjde to... Nový opravdu stojí 2 a více tisíc.

U mražáčku otce už to slepit nešlo - vložili jsme tam jiný šuplík z jiného mražáčku - je prostě jen položen dovnitř a dávají se tam lehké věci (zmrzliny, rohlíky atd.)

kavo
hodnocení

Děkuji, ty ceny za nový šuplík jsou opravdu vysoké.
Pár stovek bych dal ale pár tisíc už ne.
Zkusím ho slepit pokud půjde nebo vyztužit.

kavo
hodnocení

Dobrý den,
přikládám fotky, jsou ulomené úchyty na obou stranách co drží přední plastové madlo.
Jak opravit nebo kde koupit šuplík do mrazáku
Jak opravit nebo kde koupit šuplík do mrazáku #2
re4zon
Tak presne tohle tou paskou pujde spojit skvele, kdyz si clovek da tu praci a neodflakne to.

hodnocení

0x

Opravoval jsem šuplík mrazáku a taky "poličku-košík"na lahve ve dveřích lednice ( z toho jsem měl obavu-namáhané hmotnostně, navíc neustálým otevíráním ale drží to vlemi dobře!), nelepil žádným lepodlem ale "sešíval le sponkovačkou : fixito.cz/...

Koupil jsem na aukru za pár korun (kolem 300) sešil -opravil jsem s tím už vícero plastů-koš na prádlo,kryt mez kapotou a nárazníkem na autě...

host
hodnocení

0x

Ideální by bylo přijít do sběrného dvora a ze stejného typu mrazáku ještě před rozebráním do recyklace si potřebný šuplík nebo jiný díl vzít. Jenomže podle nějakých nařízení o odpadech co se do sběrného dvora dá, to už se z něj nesmí vydat. A přitom je tam tolik ještě použitelných věcí, dílů... u autovraků lze vykuchané díly získat, ale ze sběrných dvorů asi nic :- (

Šedivá je teorie, zelený strom života ;).

Když člověk navíc podpoří svoji prosbu nějakým obrázkem významné osobnost naší historie, jde to téměř všude.

Problém je, že minula doba výhradně sehnatelných praček Tatramat a ledniček Calex a Minsk a tak je sehnání kompatibilního dílu mnohdy spíš dílem náhody.

re4zon
No, temer. Kdysi to slo, kdyz jsem to zkousel pred dvema lety, bylo mi receno, ze na tech x kamer co tam nove jsou asi nekdo fakt kouka, protoze uz tam za to dva lidi vyhodili a ze mi klidne to co chci da, ale bude za to chtit jednu vyplatu, jinak se mu to nevyplati riskovat..
2609

Dle obrázku. Idealní je to provtat dvě tři díry pod sebou. Díry v plastu kvůli diletaci větší.Potom NEREZ šrouby. Jako podložku dát hliníkovou pásovinu, v kuse pod všechny 2-3 díry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]