Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
četl jsem o čaji matcha, jaké má kladné účinky na člověka, tak jsem si taky koupil takovou kvalitnější a připravil. Zalil 70stupňovou vodou dle návodu, promíchal a ochutnal. Smrdělo to jako čerstvě posekaná tráva se špetkou zeleného čaje, chutnalo to ještě hůř, právě jako ta posekaná tráva.
Po dvou lokách jsem to vylil.
Dělám při přípravě něco špatně? Nebo to tak má chutnat a prostě to jen nesedne všem?
Díky.
Já, osobně,se takových věcí bojím. Patřím do té generace, kdy nám říkali, že bychom měli jíst a pít to, co vyrostlo u nás. Navíc bychom měli konzumovat to, na co je náš organismus zvyklý. Neměli bychom sobě a svému tělu komplikovat život něčím, co nezná, neumí zpracovat. Problémy si tělo většinou vyřeší tělo samo, když mu k tomu dáme čas a klid. Od způsobu stravovaání, nepřejídání se, dovolit střevům vyrázdnit se a necpat do nich další nesmysly, jenom proto, že někdo napsal v lesklých ženských časopisech svůj názor, aby zvýšil náklad, jen můj názor, nemusíte s ním souhlasit, ale "taková jsem já, matinko".
Trvám na všem, co jsem napsala ale ještě musím dodat, že vůbec netušíte, kde to vyrostlo, kdo a jak to sebral, uskladnil, převezl a znovu uskladnil. Nějakou chvíli jsem pracovala ve firmě, která převážela takové zboží systémem překladišť. A oravdu vím své, jak a kde se něco povalovalo.
Díky za odpověď. Můžeš to, prosím, trochu rozvést? To uskladňování takového zboží? Docela by mě to zajímalo.
Ne, nebudu nic rozvádět. Jen si představ, že toto a podobné zboží se nějak pěstuje, nějak suší, nějak obrací a také nějak balí. Výrobce zabalí do velkých žoků a ty někde uskladní a pak přesune na nějaký dopravní prostředek. Většinou kontejnerovou loď. Pak žok jde do skladu, kde si ho vyzvedne lokální přepravce a převeze ho do jiného skladu, do depa, kde ho vyzvednou malí přepravci a odvezou do balíren. Myslíš, že všude tam je čisto, země nebo podlaha vykachlíkovaná, pracovníci v bílých overalech dodržují hygienické zásady?
Dobrý den, já jsem si nedávno dala matcha latte hodně předražené v jedné malé restauraci v Praze, byla jsem také natěšená, protože mne inspirovaly dvě ženy na mateřské dovolené, tedy ta jedna co o matcha latte básnila venku a já šla zrovna okolo a nějak mi to zůstalo v paměti a tak když jsem nedávno tuto lahůdku zahlédla v restauraci, hned jsem to chtěla. No, výsledek byl katastrofální, naservírováno v pěkném hrnečku s podšálkem, něco zeleného a nahoře jako bonus krásný vytvořený obrázek, ten jediný byl zajímavý, já to promíchala lžičkou, opatrně se napila, promíchala to víc, protože jsem čekala a doufala,že když je to latte tak to bude také kávové, no odporné překvapení, znechucení a poznání nastalo, když jsem se napila podruhé. Chutnalo to stejně otřesně, bylo to tak odporné nechutné, byla jsem v úžasu, že něco tak odporného stojí tolik peněz, nechala jsem si to odnést číšníkem, on prý tak vám to nebudeme účtovat a já slušně vychovaná jsem řekla to je dobrý, takže samozřejmě mi to naúčtovali, vyhodila jsem peníze oknem. Vůbec v té Praze je to naprosto otřesné. Myslím střed Prahy, tak strašně jsem se těšila domů do menšího města, kde není hlava na hlavě. Nechápu, že někdo je ochotný v Praze jíst za tak vysoké sumy něco tak hrozného, tím myslím to co jsem tam ochutnala.
@lorinta - hned jsem to chtěla
Aspoň už víte, že nemusíte chtít vždycky všechno, co vidíte
Nechápu, že někdo je ochotný v Praze jíst za tak vysoké sumy něco tak hrozného
Nechápu, jak něco pro vás "tak odporného" souvisí s Prahou Ale zase máte "do menšího města" téma na dlouhé stěžování, že "v té Praze je to naprosto otřesné"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.