Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Chystám se na dřevěné interiérové schody položit koberec. Můžete mě prosím poradit, jaké lepidlo je nejvhodnější? Děkuji!
koberce se lepí speciálními podlahářskými lepidly, které jsou k tomu určené. myslím, že by šel použít i chemopren, hodně záleží na podložce samotného koberce a podkladu na který lepíte
máte hezké schody, to by mě mrzelo je polepit kobercem, ale rozumím vám. i schody s kobercem můžou vypadat dobře. držel bych se pár pravidel:
1/ dobrý výběr typu (jendoznačně je třeba zátěžový koberec, ale nemyslím vpichovaný, ten vypadá hrozně, nějakou hustou nízkou smyšku případně střižený
2/ dobrý výběr podkladu. nejsem si teď jistý, ale myslím si, že koberce s filcovým podkladem se snad ani nelepí a pak taky tento typ podkladu bude mít sklony k tomu se vyšlapávat
3/ koberec musí být poddajný, aby snadno okopíroval schody
4/ dobrý výběr lepidla, lepidlem nešetřit. určitě bych schody nelepil oboustrannou páískou, to může udělaj jen naivka
5/ nechci vás podceňovat, ale já bych být vámi oslovil podlaháře ať už kvuli lepidlu, tak kvuli tomu, že máte schody do zatáčky
když pomineme, že koberce se lepí maximálně tak v průmyslových provozech a doma se jen pokládají...tak u schodiště, bych zvážil, jestli je to vhodný nápad...ono by se to chtělo zamyslet proč to většina lidí nemá
A je nějaký důvod proč ne? Schody jsou cca 70 let staré, už byly i renovovaný. Jde taky o to, že ten koberec by byl bezpečnějsí z důvodu zamezení uklouznutí, protože jsou strmé.Již se to několika návštěvám stalo. Taky v noci, když chodím dolů z ložnice na WC se moc jistě, když jsem rozespalý, necítím.
Děkuji Vám za názory, tipy!
Jekor na schodech se po >40 letech ani nevyšlapal, ani se neshrnuje (právě proto, že je plošně přilepený) a stále vypadá velmi slušně. Stačí ho občas vyluxovat (jestli u toho hospodyňka pláče nevím. Já jí plakat neviděl ).
Jak "LED bludičky" zabrání klouzání hladkých schodů?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.