Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Chystám se na dřevěné interiérové schody položit koberec. Můžete mě prosím poradit, jaké lepidlo je nejvhodnější? Děkuji!
0x
koberce se lepí speciálními podlahářskými lepidly, které jsou k tomu určené. myslím, že by šel použít i chemopren, hodně záleží na podložce samotného koberce a podkladu na který lepíte
máte hezké schody, to by mě mrzelo je polepit kobercem, ale rozumím vám. i schody s kobercem můžou vypadat dobře. držel bych se pár pravidel:
1/ dobrý výběr typu (jendoznačně je třeba zátěžový koberec, ale nemyslím vpichovaný, ten vypadá hrozně, nějakou hustou nízkou smyšku případně střižený
2/ dobrý výběr podkladu. nejsem si teď jistý, ale myslím si, že koberce s filcovým podkladem se snad ani nelepí a pak taky tento typ podkladu bude mít sklony k tomu se vyšlapávat
3/ koberec musí být poddajný, aby snadno okopíroval schody
4/ dobrý výběr lepidla, lepidlem nešetřit. určitě bych schody nelepil oboustrannou páískou, to může udělaj jen naivka
5/ nechci vás podceňovat, ale já bych být vámi oslovil podlaháře ať už kvuli lepidlu, tak kvuli tomu, že máte schody do zatáčky
0x
když pomineme, že koberce se lepí maximálně tak v průmyslových provozech a doma se jen pokládají...tak u schodiště, bych zvážil, jestli je to vhodný nápad...ono by se to chtělo zamyslet proč to většina lidí nemá
A je nějaký důvod proč ne? Schody jsou cca 70 let staré, už byly i renovovaný. Jde taky o to, že ten koberec by byl bezpečnějsí z důvodu zamezení uklouznutí, protože jsou strmé.Již se to několika návštěvám stalo. Taky v noci, když chodím dolů z ložnice na WC se moc jistě, když jsem rozespalý, necítím.
Děkuji Vám za názory, tipy!
0x
google.com/...
doplněno 17.01.25 13:49: redroker - nesnažte se "vymyslet kolo"a čtěte rady pozorněji.
doplněno 05.02.25 11:17: redroker - tak se zde překvapeně dočítám, že jste nakonec zvolil varianty samolepící, které jsem Vám doporučil já, ale nějak to zde zapadlo, či co
0x
Jo, koberec se i blbě udržuje, takže na chvíli pěkný a pak hospodyňka bude plakat.
Jekor na schodech se po >40 letech ani nevyšlapal, ani se neshrnuje (právě proto, že je plošně přilepený) a stále vypadá velmi slušně. Stačí ho občas vyluxovat (jestli u toho hospodyňka pláče nevím. Já jí plakat neviděl
).
Jak "LED bludičky" zabrání klouzání hladkých schodů? ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.