Dobrý den,lze prosím nějak regulovat průtok vody v radiátoru Korádo?Myslím jinak než hlavicí na radiátoru. Domnívám se,ale nejsem si jistý,že radiátory nejdál od kotle by měli být otevřeny na největší průtok a ty co jsou blíže ke kotli přiškrtit.Nevím,možná se pletu.Děkuji.
Jsou různé systémy nastavení trvalého průtoku ( pod termohlavicí ). každopádně pokud mám v konkrétní místnosti teplo, řešil bych jen regulaci pomocí termohlavice a do tohohle nesahat. Že radiátor předáváním tepla do místnosti chladne je normální
Promiňte,že se míchám do problému.Mám to samé.Korado radiátor,odvzdušněn,topí jen nahoře.Termostatická hlavice Siemens.Tu jsem sundal o pod ní čísla,o kterých se píše výše.Jak postupovat.Zavolat topenáře?
Pokud radiátor topí jen nahoře, nemusí jít o vadu systému. Když je radiátor nahoře horký a dole vlažný, jde o běžné chování vyvážené soustavy, kdy radiátor využije celý tepelný spád média.
Domníváte se dobře. Radiátor nejblíž kotle se škrtí nejvíc. Nejvyšší čislo je nejmenší průtok. Je třeba si s tím pohrát. Nebo nechat všechny ventily otevřené na plno a zvýšit otáčky obehoveho čerpadla.
U samotížného rozvodu se musí již při návrhu soustavy dobře spočítat průměry potrubí tak aby každý radiátor koukal na stejný tlak. Dnešní radiátory jsou určené pro systémy s nuceným oběhem. Mají větší tlakové ztráty a u samotížných systémů je problém s nízkým průtokem. V podstatě radiator musí být větší aby tam ventilem bylo co regulovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.