Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej nájemního bytu ve kterém žiji

Od: mildafilda odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, již nějaký pátek bydlím v pronajatém bytě a nyní jsem se dozvěděl, že se byt prodává. Asi si dokážete představit moje nervy.. bez peněz, bez náhrady bydlení.. no.. co se pro mě prosím mění? Za předpokladu že se byt prodá jako investiční v něm asi chvíli zůstanu, podle postavení nového majitele tedy. Ale může nynější majitel vynechat poznámečku že byt je obsazen mnou? Aby nepřišel pan nový majitel a já nenašel své věci před domem. Nikdy jsem se s tímto nesetkal, jinak bych zde nemarnil Váš čas. Vřele však děkuji za každou odpověď. S pozdravem, Milan.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak, jako v první odpovědi sdělím:

Veškeré právní vztahy spojené s bytem při prodeji přecházejí na nového majitele

Co udělá nový pronajímatel, to klidně mohl udělat bývalý pronajímatel. Podle uzavřené smlouvy. Třeba Vám vystaví novou smlouvu, to si musíte ohlídat, aby tam nebylo třeba jen na tři měsíce a pak odchod.

Stejně jednou skončíte s nájmem v tomto bytě.

Bez peněz do hospody nelez.

hodnocení

2x

Veškeré právní vztahy spojené s bytem při prodeji přecházejí na nového majitele. Měla by to obsahovat i kupní smlouva. Tedy pro Vás se nemění nic do doby, než dostanete výpověď z nájmu, že majitel potřebuje byt pro sebe, se zákonnou lhůtou.

mildafilda
hodnocení

Dobrý den, děkuji. Tím pádem pokud tedy nový majitel nabyde nemovitost a nebude mne tam z nějakého důvodu chtít nebo nesmyslně zvedne nájem. Mám tedy podle stávající smlouvy dva měsíce na odchod? Díky.

111®
hodnocení

0x

Co ti brání ihned shánět náhradu?

mildafilda
hodnocení

Četl jste text? "Bez peněz".. ne každý má okamžitě prachy na dvě kauce + kauci realitce + stěhovací služby.. ale díky za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]