Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádcové.
Z chaty mám okap svedený pod zem ale nikde v okolí jsem nenašel vyústění. Zároveň ale vím, že v místě není žádná kanalizace, na kterou by to mohlo být napojeno. Jsem asi 5.majitel a plány k chatě prakticky žádné nejsou.
Měli by jste prosím nějaký tip, jak zjistit, kam odtéká voda z okapu aniž by bylo potřeba vše odkopat? Napadlo mě tam nalít nějakou zabarvenou vodu ale trochu se bojím, že kdyby to teklo k někomu ze sousedů, tak ať z toho nejsou problémy. Případně nějaká dýmovnice - vhodit a ucpat vstup? Nemůže z ní být nějaký problém? Nemůže něco poškodit?
Děkuji za případné nápady a tipy.
PS - kanalizační firmu si na to volat nyní nechci. Jsem spíše zvědavý, než aby mě to trápilo a tak bych rád cestou co nejmenších nákladů.
Není jisté, jestli kamerou zjistí, kam ta trubka vede. Pokud má možnost půjčit si detektor kovů, tak by byla řešením plastová lahvička s velkým šroubem a pomalu pouštět na provázku.
tomkk:
Já myslím, že nejdůležitější je zjistit, do kterého místa přibližně trubka vede, z toho se pak dá lecos odvodit. A k tomu by popsaný způsob nejspíš vyhověl. Kamera sice někam doputuje, ale netuším jak zjistit, kde to je, tedy kde na povrchu si stoupnout, abych stál nad tím.
2x
Ostatně i velký silný neodymový magnet lze mobilem detekovat na vzdálenost desítek cm (ale ne ten hrncový na zvedání předmětů. ten má pole téměř uzavřené).
No a pak taková triviální metoda, pokud to někdo odbyl a není to moc hluboko a není to kamenitá půda, mohlo by i stačit píchat do země tyčí.
A na závěr, protože jsem elektrikář, tak si umím představit, že na dlouhém izolovaném drátku dovnitř spustím elektrodu v mokrém hadru s jedním pólem, druhý ukostřím u okapu, a z celé akce udělám měření napětí, kdy na povrchu budu zapichovací sondou hledat místo s největším napětím oproti kostře.
Prostě lze z toho udělat vcelku zábavnou akci pro hračičky ve stylu hledání pokladu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.