Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota vody pri prani

Od: heterak® odpovědí: 13 změna:
Je zde odbornik na pracky?
Kdyz nastavim na pracce urcity program ktery ma dany urcitou teplotu,musi byt tato teplota vody kdyz pracka poprve vypousti vodu?
Dam priklad.
Program kde je psana teplota 60 stupnu... kdyz pracka poprve vypousti vodu,musi tato teplota vody 60 stupnu? Nebo se to tesne pred vypoustenim jeste misi ze studenou vodou?
Mam prave program kde je psana teplota 60 stupnu a voda pri mereni teplomerem pri vypousteni ma 42 stupnu.
Kdyz mam program s teplotou 90 stupnu tak teplota vypoustene vody je 50 stupnu.
Kde je problem?
Mnozstvi prasku neresme,takto to dela i bez prasku.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Len tak mimochodom,čo s tým sparávite? Je to program a ten asi ťažko preprogramujete v pamäti. Inak práčka predsa nebude dohrievať vodu keď ju má vypustiť a počas prania,predsa sa bubon ochladzuje a tým aj teplota vody,takže je to normálne.

Já tedy nevím, jak to dělá vaše pračka, ale ta moje ohřeje na nastavenou teplotu a tu udržuje až do vypouštění. Pokud má pán nastaveno 60 a vypouštěná voda má 40, nebo dokonce 90 vs. 50, tak je to divné. Schválně zkusím změřit teplotu vypouštěné vody, jaký tam bývá rozdíl.

Práčka má svoj nastavený program,model do modelu,značka od značky to má každá inak. A voda chladne,ak sa neohrieva a či mu tam dopustí studenú ako si on myslí,tak to si môže odsledovať. Napúšťanie vody je dosť počuť.

hodnocení

1x

To není problém, je to normální a je to úmyslně. Pračka před vypouštěním horké vody napustí trochu vody studené, aby se prádlo zchladilo před následným napuštěním velmi studené vody pro máchání. Kdyby se na prádlo horké třeba 80 stupňů bez jeho částečného ochlazení napustila voda 10 stupňů, došlo by k teplotnímu šoku a určitě by to prádlu neprospělo.

Tak tohle je pro mě nová informace. Při příštím praní budu sedět u pračky. Smysl by tohle mělo při praní na 90 st., při běžném praní na 40 nebo 60 by snad prádlu ten "šok" neměl vadit.

bear
hodnocení

0x

Záleží na pračce. Jednoduché pračky nemají čidlo teploty a teplotu udělají v závislosti na době ohřevu. Jak je na topné spirále vodní kámen, tak to zpomaluje ohřev a přehřívá dlouhodobě spirálu.

Stejně tak pračky s čidlem teploty, které je umístěno vedle spirály. Jak se to obalí kamenem, tak to pak kecá.

Vařící voda s těsně před vypouštěním ředí studenou. Prodlužuje to životnost čerpadla a prádlo se ochladí.

I ta nejjednodušší pračka má termostat, jinak by nefungovala.

hodnocení

0x

Máte prádlo dobře vyprané? Proč hledáte problémy tam, kde nejsou? Naložím pračku, nasypu prášek, trošku aviváže a zapnu. Víc se nestarám. Až vyložím, zkontroluji prádlo a vím, že když je to na reklamaci, příště mám něco udělat jinak. Žadná ženská nemá ani čas, ani chuť kontrolovat něco, co výrobce zaručuje. Na takové blbostě je život příiš krátký.

hodnocení

0x
Když to tak zkoumáte, tak si u toho ke konci cyklu poseďte, dopouštění vody je slyšet. Taky můžete pračku zapojit přes měřící zásuvku a vysledovat, kdy naposledy před vypouštěním přitápěla.

hodnocení

0x
Podle mě ta nastavená teplota je vlastně maximální, na jakou se voda během první části cyklu ohřeje a dál uz ohřev neprobíhá a voda zase chladne, vana má velkou plochu, takže při vypouštění už je teplota zase nižší.
Řízení teploty bez čidla jen podle doby se mi nezdá, to by musela pračka přesně vědět množství vody a zrovna rychlost napouštění (tlak, pricpane sítko ) a množství a savost prádla je hodně variabilní parametr. I když měl jsem pračku Bauknecht, která měla mezi elektroventilem a šuplíkem "vodoměr" s vrtulkou a snímačem, takže na začátku praní vodu nedocmrndavala po troškách, ale rovnou napustila najednou potřebný množství.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, jak padlo. Teplota vody dle programu je jen po jeho hlavní část, potom klesne a na závěr se dopouští trochu studené. Eko programy mají trochu jinou charakteristiku ohřevu pro úsporu energie, proto bývají zpravidla delší.

pradlenka
hodnocení

0x
Jestli je nejaky standard nevim, u me pracky se nahreje na stanovenou teplotu a pak uz do prvniho vypousteni chladne. Kdyz dam program na 90, pred vypoustenim dopusti trochu studene vody. Jestli je to kvuli pradlu nebo treba kanalizaci, aby do trubek netekla horka voda, nevim. Mozna oboji.

km
hodnocení

0x

a doléváte vodu skrz šuplík, jak se tu nedávno řešilo? jestli jo, tak doléváte moc studenou. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]