Nejste přihlášen/a.
Mám takový okna výklopný, Buďto se vyklápí na spodním pantu a nebo se vyklápí na pantech v ose - v půlce vokna - Takový co třeba pamatujeme z osmdesátých let ze školy, v půlce se to okno jakoby protočí... Šířka toho okna je maximálně 120 cm spíše méně
Jelikož jsou na úrovni vnitřní stěny Boudy, tak nějaká lišta na záclony nepřipadá do úvahy, musí se to chytnout přímo na rám křídla - okna. Tedy toho co se vyklápí se sklem, aby to bylo přímo na tom okně chycený a ne na zdi nebo rámu ve zdi...
Máte nějaké nápady jak tam tu záclonku případně závěsík posuvný chytit?
- Já mám zatím jen nápad, kdysi dávno byla taková hliníková lišta s dírkama na konci, to se provléklo záclonkou a Na tom okně byly zatlučený hřebíčky ve tvaru L nahoře elko nahoru a dole elko dolů a na to se napnula ta lišta se záclonkou
Ale nevím kde tohle sehnat, případně co se používá dneska?
Dneska to jde určitě nějak elegantně vyřešit.
Já protože na vzhled řešení moc nedbám, tak bych použil třeba sklo-laminátové zelené tyčky k rajčatům jako horní vodící tyč.
Jako spodní může být natažený silon (vlasec) nebo nějaká silnější struna.
Nebo by šla použít struna do sekačky s vhodnou barvou. Je pevná, takže může být nahoře i dole.
Ocelové lanko by záslonu asi asi časem prořezalo, ale taky by šlo použít.
Nebo tenká bílá šňůra, která se používá na ovládání žaluzíí.
Do rámu okna musíš vždycky uchytit nějakou konstrukci pro záclonu nebo závěs. Jestli to bude úhelník (vinkl) nebo nějaké šroubovací očko. To už je na tobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.