Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrna od červené svíčky

Od: zuzana* odpovědí: 4 změna:
Pokapala jsem červenou svíčkou sváteční vánoční ubrus. Seškrabala, vyprala - červená skrvrna nezmizela. Určitě teď o vánocích nás bude víc...Máte pro mě radu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mrkni pro radu sem:
darius.cz/...
a tady:
sotex.cz/...
zuzana*
hodnocení

Tak jsem z toho janek. Na tom prvním webu doporučují žehlit přes savý papír, na tom druhém zakazují:(

Ale každopádně díky za odkazy, věčně mám někde skvrny:)

Je to tak a u tebe patrně došlo k tomu druhému případu.

hodnocení

0x
Chyba se stala hned na začátku - pokud není barva odstraněna, vypráním většinou dojde k jejímu zafixování (prostě zapraní). Příště se pokuste barvu odstranit i třeba pomocí rozpouštědel, záleží na tom, zda je látka schopna jejich agresivitě odolat. To je třeba ale vyzkoušet na malém kousku látky, který není v ploše... Asi bych jako první volil terpentýn a líh...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]