Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poskládat barvy stěn?

Od: imsorry* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, o víkendu budeme malovat. Zvolili jsme takovou tmavě červenou a k tomu světle šedou barvu. Měla jsem jasně rozhodnuté, jak barvy budou poskládané, ale teď se nám to nezdá :) Pokoj bude sloužit jako obývák / ložnice, máme 1+1. Vlevo je okno, pod kterým bude pohovka, naproti budou skříně a hlavně televize, vpravo naproti televizi postel. Četla jsem o tom různé věci od odborníků, např. že tmavá barva má přijít na zdi, kam jde světlo, atd... Bohužel každá varianta má své pro a proti. Radši bych proto osobní zkušenost ;) Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Já osobně preferuji pastelové barvy. Ale vždyť není zase tak velký problém barvy za nějaký čas změnit. Vaše kombinace se mi líbí, snad jenom bych ještě zkusila kombinaci červené s barvou bílé kávy. Možná by to bylo takové jemnější. Mám tak vymalovaný obyvák a je to taková příjemná barva. Zde vám nabízím jeden bezvadný prográmek, kde si můžete barevné kombinace krásně vyzkoušet: *klik*

dulux.cz/...

imsorry*
hodnocení

Díky. Ano, tyto stránky Duluxu znám, už jsem tam všechno vyzkoušela. :) Ta bílá káva zní lákavě, jenom si nejsem jistá přesností mé představy o tom, která barva to je. :D Mně jde hlavně o to, že jsem chtěla dát červenou (z pozice z postele) naproti za televizi a vpravo vedle postele. Hlavně proto, že na tmavé stěny prý má jít světlo. Kamarádka mi pak ale řekla, že červenou si dala záměrně za postel a za tv má světlou, aby jí tam nedráždila. *ee*

lidka*

Ta barva bílé kávy je trochu jako pozadí našich odpovědí. Já ji mám trochu ještě jako se šmrcem do okru. Zkusím ji najít a případně doplním.*placni*

doplněno 02.07.10 12:17:

omalovanky-kvytisknuti.in/...

doplněno 02.07.10 12:20:

Doplněné barvy ze slona mi sice zmizely, ale zde máte takovou škálu barev, že se určitě rozhodnete pro tu správnou kombinaci. *placni*

imsorry*
hodnocení

Dobrá, díky. A nemohl by mi ještě někdo poradit, kterou barvu kam?

penti*

lidko,já vyzkoušel a móóóóóóc díky za radu.-penti-

lidka*

Ráda jsem pomohla! *placni*

knopka*
hodnocení

0x

A ty máš televizi na zdi nebo tu normální?

imsorry*
hodnocení

Máme normální telku na stolečku, později by stála na nějaké skříňce u zdi.

sebod*

Pravda je, že výrazné barvy jsou na efekt. Prostě je to EXTRA. Ale hodně lidí se po nějaké době rozhodne je přemalovat, protože jim tyto barvy vadí. Je to v případě , kdy na takto vymalovou stěnu koukáme např. při odpočinku, při koukání na televizi apod. proto je lepší tyto barvy dávat takzvaně za záda :)

imsorry*
hodnocení

Jo jo, to chápu. Ale pak si říkám, přece jsme si tu barvu vybrali, protože se nám líbí a chceme jí mít v pokoji, a teď řešíme, kam ji schovat, abysme se na ni nemuseli dívat :D Předpokládám, že mě neomrzí. Později se asi budu divit :) Odborníci tvrdí, že červená je agresivní, je pravda, že to zrovna nepotřebuju, já jsem v ložnici agresivní až až, hlavně poránu *cert*

Jinak už je vymalováno. Udělali jsme červený obývákový koutek a šedý (moc hezká světlounká barva) ložnicový koutek. To je tak, když máte jenom dvě místnosti. Myslím, že to bude fajn *slunce* Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]