Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Mám již několik let na zákazku vyrobenou posel z masivu, jsem s ní spokojený, je určená pro rozměr matrace 100x200cm. Jsem v situaci, kdy si potřebuji pořídit novou matraci, rozhodnul jsem se pro pružinovou taštičkovou a vyhlídnul jsem si jeden model v IKEA, ale tam mají rozměr max. 90x200cm. Jistě, mohl bych koupit jinde, ale to jsou pak alespon 2x dražší, na což nemám. Otázka zní, co s těmi 10cm, které by vzniknuli? Napadlo mě to třeba vyplnit vhodným kusem molitanu, ale to zase nevím kde sehnat a na kolik by to vyšlo, jestli bych se nakonec nedostal na cenu matrace na potřebný rozměr ...
Nějaké nápady? Díky
Obal ze starý matrace a přidáš 10 cm proužek výplně ze starý (nebo 2x 5 cm, na obě strany)
Nebo postel zúžit na 90..
Nebo podél matrace dáš nějakou lištu..
To by bylo řešení, problém je, že tu původní matraci nechci zničit, nic ji není, jen je moc tvrdá už na mě a všechno mně po spánku bolí. Dal jsem si na ni jakousi malitanovou, co jsme kdysi dostali k jedné postali, měkký molitan a krásně se mně spí. V Ikea jsem zkoušel tu pružinovou taštičkovou a je podobná tomu měkkému molitanu, tak z toho usuzuji, že bude pro mě OK.
Dá se někde sehnat dlouhý kus molitanu o šířce 10cm a výššce cca 20cm?
Postel zúžit nejde a ani nechci, to bych mohl rovnou koupit novou
A co budeš dělat s tou starou matraci, budeš si ji skladovat doma?
Má typicky nicotnou cenu. Normální lidi to vyhodit nebo dají za odvoz, pár takových jetých mám, stály jen ten odvoz.
Kde se dá sehnat molitan? Na sběrným dvoře, ve starý matraci. Nasekaný molitan byl v boilerech tatramat.
Píšeš že nemáš peníze na regulérní matraci, tak co jít někde na brigádu a peníze vydělat?
OK, takže si ju dá pod postel
Mě přišlo vtipný že mám postel z masivu, to asi není zadarmo, pokud to má přes firmu a pak píše že nemá na matraci
Je známý fakt, že není dobrý pořizovat "luxusní" matrace, protože pak si odvykneš spát na čemkoliv! Oni ti ty kvalitní takzvaně matrace zničí v podstatě záda! To je moje teorie podpořena pozorováním okolí! Takový máslo pak odmítají si lehnout na skládaný 3 matrace na posteli apod. Když z domu jsou zvyklí na bůhví jaký drahý matrace )
Lze koupit i hotové. Ale zadarmo to pochopitelně není. Mají různé rozměry a lze koupit i samotný molitan i samotný obal..
Kupte si plotnu obyčejného bílého polystyrenu tloušťky 10 cm. Třeba v Unihobby stojí 71kč. Je to 100x50cm. Uříznete dva pásy potřebné výšky podle matrace (předpokládám, že ji nemáte vyšší než 25cm, takže vám vystačí jedna plotna), dáte to ke zdi, přetáhnete přes to prostěradlo a nikdo ani nepozná, že tam je něco jiného než matrace. Jestli nespíte přitisklý ke zdi, tak vám to na spaní vadit nebude.
Trochu jinak, můžete mi prosím poradit taštičkovou matraci o rozměrech 100x200 výšce nejméně 16cm a nosnosti 150kg, tvrdost střední až měkká? Ale cenově dostupnou, netisknu peníze. Děkuji
A nakolik vás to u čalouníka vyjde?
Já byl ve světě spánku a ta, co by mně vyhovovala by vyšla na 11500kč. To nejsou normální ceny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.