Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levná elektřina

Od: dohnivak odpovědí: 28 změna:

Končí mi smlouva s dodavatelem energiíí SPP Brno, má někdo nějaký názor, kdo je levnějším dodavatelem elektřiny, nebo má nějaké zkušenosti, s plynem jsem přešla k Ynnogy, plyn Benefit + na 22 měsíců, ovšem při přepočtu to nebude o nic levnější, za rok možná kolem 50 tis., nejlepší je prý netopit,d

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

element
hodnocení

0x

Plyn: 849,- na retenci ppas nebo veřejný ceník 950 CEZ (s 4000,- odměnou).

Elektřina : okolo 2600,- taky veřejný ceník myslim

ceny v Kč za MWh bez DPH

€€€€€

Kdo platí víc za MWh tak je buďto snooob anebo h n u p :)

Tázatelka ani neví kolik platí za rohlík, zda se, Protože nám cenu za megawattu bez DPH, tedy jediný parametr který má smysl porovnávat, nenapsala, Ale jelikož jsou v domácnosti nejméně 3 osoby, tak jsem na těch 50 000 jistě rádi složí :) není třeba z toho dělat drama

lll
Mohu požádat o odkaz na ten veřejný ceník Čezu, kde je 950,- za plyn + 4000 odměny?
dohnivak
hodnocení

950 nikde není u ČEZ,d

mudr

ČEZ Prodej pokračuje v letošním trendu zlevňování: od 15. listopadu nabídne snížené ceny fixovaných produktů. Největší tahák si připravil pro zákazníky, kteří topí plynem. Dvouletý fix do konce roku 2026 za 950 KČ/MWh (1 150 Kč včetně DPH) je aktuálně nejnižší dostupná cena na trhu. Pokud si jej navíc zákazníci sjednají kompletně on-line, dostanou ještě speciální finanční bonus.

lll
Jo, akorát ta 4000 odměna je "lehce přepísklá"..
lojza

Takže v ČEZu dostal 35 000 000 odměnu, každý zaměstnanec dostal 60 000 :))

A prostý lid si neumí najít ani nejlevnější housky a brečí a brečí a brečí...

mirek*

Ten bonus je 1000kč a platí jen pro nové zákazníky.

Element
Elektřina : okolo 2600,- taky veřejný ceník myslim
Kde mají elektřinu za 2600 Kč?
ua

Hledej bobku. Lidi dokáže to je něco sami anebo potřebujete všechno na stříbrném podnose se, a pak ani žádný "děkuji" :))

11.01.25 13:07
No není….:)

elektřina 2.6 Kč za kW to ano, ale bez DPH a bez distribuce.

každýho zajíma logicky celková cena - s distribucí a s dph

hodnocení

0x

plyn jsem v RD nikdy neměl, ale u rodičů i tchýně plyn nechal zrušit - topení elektřinou s ohledem na paušální platby za síť plynu plus výkyvy a nekorektnost při "fixním" smluvním cenám od dodavatelů vyjde prostě lépe.

Konkrétně - otec RD Plyn 48tis, elektřina 20tis - nyní elektřina 50tis a plyn 0,-

lll
Cože, vždyť plyn je na kWh víc jak 2x levnější?

počítáte do vašeho přepočtu i poplatky s odběrem spojené nebo jen tu jednu řádku z vyúčtování?

My ale dobrovolně mrznout nechceme...

jm
Myslíte že 24,5 stupňů v RD je na zmrznutí?

To určitě ne, ale zase trávit celou zimu v koupelně...

@jmlc

Ale to takhle nejde pece napsat.Záleží jak velký dum Váš otec vytápí, kolik místností,nakolik topí,zatepelno/nezatepleno,kolik radiátorů a jakých atd.

Přece např. někdo kdo má dvou generační dům nezateplen 16 žebrových radiátorů nebude vytápět elektřinou...to je nesmysl aby to vyšlo levněji než plyn...A naopak jestli má někdo chaloupku a tři místnosti tak pak se tomu dá věřit.

jasné - to chápu a vím - a upřímně - je rozežranost v dnešní době při 6ti pokojích mít vytápěny na 24 stupňů všechny. Pokud tedy nejsou obývány...

Neznáme tepelné ztráty u tazatelky, nemůžeme korektně poradit. Ale k zamyšlení jsem to nahodil - otec si dokoupil za pár tisíc tepelné panely. Zatepleno už má - řešili jsme už před 10ti lety jak okna, fasádu, tak i stropy. No a hlavně nevytápí zbytečně další 3 místnosti, které by plynem a rozvodem radiátorů fakticky musel.

km

jmlc: "jasné - to chápu"

já to nechápu: pokud jeden rok vyšlo vytápění (atd.) na 68 t. a druhý rok na 50, tak je to jasná úspora ať je ta nemovitost jaká chce, zateplená/nezeteplená, velká/malá protože furt je to stejná nemovistost a ceny také cca stejné, nebo jsem mimo? díky

jm
Tak je správně. Po zateplení a všech úpravách byl náklad na topení plynem plus elektřinu vyšší než následující rok čistě na elektřinu. Ono je to i logické a zřejmé matematicky. Neplatí se dva paušály za možnost čerpání.

@jlmc: "topení elektřinou s ohledem na paušální platby za síť plynu plus výkyvy a nekorektnost při "fixním" smluvním cenám od dodavatelů vyjde prostě lépe."

Pěkný nesmysl jste napsal. Spíše tedy s ohledem na to, že elektřinou vytápíte jen polovinu místností...

Já osobně plyn nemám, nikdy jsem neměl a mít nebudu.

Otec po navyšování plateb za plyn z cca. 1500 na 12000 jen na měsíčních zálohách plyn zrušil na můj popud. Je to cca. rok a půl - nestěžuje si, má klimatizaci i pro topení, topné panely a topí právě tam, kde potřebuje. Ne jako předtím, kdy díky rozvodům vytápěl sklep, cestu do pokojů, všechno... i když to vůbec nepotřeboval.

Ta částka za plyn byla předposledním vyúčtováním - ještě před zdražováním. Kdyby měl pokračovat v odběru při té drahotě, dostal by se na cca. 140tis. Elektřinu zaplatil 50 - jak píšu, plyn nula. Teplo má rychle díky přímotopům a snadno reguluje (nepřetápí celý dům).

V jeho případě to bylo nejlepší možné řešení, které se vyplatilo.

Ať už vám to zní jak chce ;)

tm
hodnocení

0x
Nejlepší jsou svetry.
dohnivak
hodnocení

ano, to říká můj brácha, netopit,d

hodnocení

0x
Mrkněte na fonergy, tam se nedostanou ani neveřejné nabídky. Jak plyn tak EL.
mudr

Jakže? Fonergy změnilo majitele.

A čemu to vadí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]