Dobrý den. Začal mi zapáchat odpad v koupelně.Mám sprchový kout. Asi 3x jsem čistila s Freddy. Vždy to tak na 3 dny bylo v pořádku a pak to opět začalo zapáchat. Nevím co a tím.
Pokud je kanálek i na podlaze, asi bude zápach z něj, pokud vyschl jeho sifon. Stalo se mi, že vysychal obden, mohla za to nit, která fungovala jako knot a voda přes ní rychle vykapala pryč.
Ve všech odpadech by měl být sifon, kde stojí voda, která brání průniku zápachu z kanalizace. JNejspíš některý neplní svoji funkci, např netěsní a kape. Nebo vysychá, pokud je málo používaný, což bývá kanálek, jak píše bery. Po sejmutí mřížky se dá hladina zkontrolovat. Další možností je, že třeba v patrovém domě může dojít k přetlakům a smrad pak "probublá".
Může být ucpané odvětrání stoupačky. Voda odtékající stoupačkou pak nepřisává vzduch z venku, ale odsává vodu ze sifonů, zvlášť ve vyšších patrech. Přes prázdný sifon pak jde do koupelny zápach.
Pokud by byla přicpaná stoupačka někde pod Vámi, může naopak voda z vyšších pater způsobit přetlak, který prožene zápach přes Váš sifon (bylo by slyšet bublání).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.