Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach z odpadu v koupelně

Od: ivanah odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.
Začal mi zapáchat odpad v koupelně.Mám sprchový kout. Asi 3x jsem čistila s Freddy. Vždy to tak na 3 dny bylo v pořádku a pak to opět začalo zapáchat. Nevím co a tím.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zpravidla zapáchá odpad když nemá sifon, tedy vodní uzávěru. Tu ale až na vyjimku má a zpravidla stačí jen napustit vodou...

hodnocení

2x
Pokud je kanálek i na podlaze, asi bude zápach z něj, pokud vyschl jeho sifon. Stalo se mi, že vysychal obden, mohla za to nit, která fungovala jako knot a voda přes ní rychle vykapala pryč.

Ony ty sifonky ve sprchovém koutě mají minimální objem, takže vyschnou samovolně třeba během týdne.

hodnocení

0x

Máte opravdu dobře vyčištěno?
Můžete poslat fotku jak máte řešen odtok ze sprcháče?

hodnocení

0x
Ve všech odpadech by měl být sifon, kde stojí voda, která brání průniku zápachu z kanalizace. JNejspíš některý neplní svoji funkci, např netěsní a kape. Nebo vysychá, pokud je málo používaný, což bývá kanálek, jak píše bery. Po sejmutí mřížky se dá hladina zkontrolovat.
Další možností je, že třeba v patrovém domě může dojít k přetlakům a smrad pak "probublá".

hodnocení

0x

Může být ucpané odvětrání stoupačky. Voda odtékající stoupačkou pak nepřisává vzduch z venku, ale odsává vodu ze sifonů, zvlášť ve vyšších patrech. Přes prázdný sifon pak jde do koupelny zápach.

Pokud by byla přicpaná stoupačka někde pod Vámi, může naopak voda z vyšších pater způsobit přetlak, který prožene zápach přes Váš sifon (bylo by slyšet bublání).

Tak hlavně, aby ten zápach probublající skrz sifon při ucpaný stoupacce nebyl poněkud hmotnější konzistence :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]