Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte co by mohl znamenat na dně varné nerezové konvice zelený povlak. Vodní kámen bývá bílý, nebo nažloutlý , ale tahle zelená je fakt zvláštní. Po použití čisticího prášku do spotřebičů byl hned pryč, ale dělá mi to trochu obavy s ohledem na kvalitu vody. Máme vodu z vrtu. Na internetu se mi o tom nedaří nic dohledat.
Předem moc děkuji za jakýkoliv názor.
Mějte se
chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte co by mohl znamenat na dně varné nerezové konvice zelený povlak. Vodní kámen bývá bílý, nebo nažloutlý , ale tahle zelená je fakt zvláštní. Po použití čisticího prášku do spotřebičů byl hned pryč, ale dělá mi to trochu obavy s ohledem na kvalitu vody. Máme vodu z vrtu. Na internetu se mi o tom nedaří nic dohledat.
Předem moc děkuji za jakýkoliv názor.
Mějte se
1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení
1x
Já bych si tipnul na nějaké korozivní produkty chromu (jsou zelené), který je součástí nerezových ocelí. Trojmocný chrom v malém množství není toxický, ale dlouhodobě bych to určitě nedoporučil. Může se jednat o nějakou reakci vody z vašeho vrtu s nerezocelí, dělá to konvice i s vodou z vodovodního řádu? Pokud ano, tak vyhodit. Pokud ne, pátral bych směrem ke složení vody.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]