Dobrý večer! Rekonstruujeme koupelnu v patře RD a budu dělat shoz na prádlo do přízemí. Konstrukčně to mám vyřešené, udělám to z 30cm KG trubek, nehodlám pořizovat nerezové shozy za tisíce... No ale, nějak mi nejde vymyslet jak zamaskovat vhoz. Nějaká dvířka, vyklápěcí skříňku, nevím... Napadá vás něco, co zapadne do moderní koupelny? Nebo někdo něco takového viděl? Moc děkuji za nápad
však když to máš z té KG roury tak to vykolenuješ a hrdlo té poslední trubky dáš zároveň s omítkou takže to bude hladké...a pak to jen zaklopíš origo zátkou KG a nebo si na tu zátku necháš udělat z nějakého plechu ještě kryt či přímo dekl origo...tohle vidím zrovna jako nejmenší problém..
No asi jo, koukám, že je to běžný rozměr. Nejsem si jist, jestli ten plast bude tak pěkně klouzat, jako nerez. Když se tam něco náhodou šprajcne, tak se tím prohodí kočka.
Popřemýšlej, zda při otevření krytu (dvířek) toho otvoru nevznikne třeba průvan a trubkou nebude vnikat do koupelny studený vzduch, pach a pod. Otevřením otvoru a okna či dveří naopak bude možné vyvětrat vlhkost... Nepíšeš, zda otvor bude v podlaze, nebo ve svislé stěně. Viděl jsem otvor trubky v podlaze zakrytý poklopem s připevněnou čalouněnou stoličkou, poklop se odklápěl na pantech, do boku. Po otevření do koupelny ovšem sem-tam vnikal teplý vzduch z prádelny/koupelny/WC v technickém suterénu, ne zcela čistý, voňavý...
Průvan je u provedení v podlaze asi to poslední, tam bychom řešil spíš bezpečnost, nějaký Brano, aby to nikdo nenechal večer otevřený a další tam pak v noci nezahucel, to by se taky mohla k ránu celá rodina sejít potlučená před pračkou
Tyjo chlapi, to je fofr! No k tomu KG víčku, to snad je myšleno jako vtip Malé to není, komponenty již mám, mám to vyzkoušeno. Vhoz bude ve svislé stěně, někde mezi umyvadlem a sprcháčem... Trubka bude pochopitelně zařízlá zároveň se stěnou, ale přece tam nenechám díru. Umíte si to představit? Nějak si tam ta revizní dvířka nalepená na zdi nedovedu představit, já nevím, aby to nebylo jak pěst na oko, mám z toho hlavu v pejru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.