Nejste přihlášen/a.
Top, díky, prostuduji. Průmyslové 230V třeba osobně máte? Dal bych je tam jen pro případ, že by někdo chtěl použít nějakou lepší prodlužku, nebo chtěl dobíjet elektromobil.
dělají se na DIN lištu nebo montovatelné na skříň, a i vodotěsné , je třeba pohledat... eshop.elkov.cz/...
akorát to chce větší karbici, to co je ude je nouze...poskládat komponenty na stole a paak volit karbici + 30% rezervu..
Viete kupit hotovu rozvodnicu, komplet vykablovanu a osadenu, zhruba take pocty zasuviek, ako pozadujete. Vyrobca SEZ.
Plus minus nieco take sez.sk/...
Já si dělal svůj rozvaděč sám, rozvodnice prázná na zeď s DIN lištou N a PE můstkem na 12 pozic vyšla na 400, jističe jsem měl. Mám tam osazené 1x4p 32A Kubín 1x4p 16A Kubín a 1x5p 16A novou zásuvku.
Tu 32A jistím D25/3 10kA, tento jistič je zároveň společný a hlavní pro celý ponk a ty 16A jsou na jeden společný D16/3 10kA, tady ty 3F mám mimo chránič, ano nemělo by to být ale jediný já s tím obsluhuju a na rozvaděči je to napsané. Pak mám vytaženou jednu zásuvku 230V mimo chránič, je označená že je mimo Fí a jištěná C13/1 10kA a potom světla C10/1 taky mimo chránič (Jedná se o světlo ,,pod linkou") a nakonec mám tam 25A 1f OEZ chránič a z toho vytažené 2 zásuvky na 230V jištěné C10/1
Akorát já si mohl dovolit ty jističe dávát takové, protože nadřazený jistič je C40/3 a hlavní je B50/3
já jsem si nachystal jeden centrální rozvaděč s jističama, tam kde je přívod do garáže a pak mám připravené asi 4 nebo možná 5 různých menších "zásuvkových krabic" kde mám vždy 3x 1F zásuvku 1x 4kolík a 1x 5kolík...a tyhle malé zásuvkové krabice dám do každého rohu nebo místa kde si myslím, že bych něco potřeboval napájet...vzhledem k tomu, že se u mě nepředpokládá, že někdy všechno pojede naráz, ale vždy jen z toho jednoho konkrétního místa, abych netahal prodlužky, jsou tomu uzpůsobené i jističe v rozvaděči...pokud se dobře pamatuju tak ta 1 kompletní zásuvková krabice mě vyšla (svépomocí sehnat materiál a zapojit) na 500,-?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.