Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Atmos - popel se po otevření dvířek sype na zem

Od: tm odpovědí: 3 změna:
Mám kotel atmos c 18s. Starý dakon po otevření dvířek na popel obsahoval prostorný popelník, do kterého se vešlo hodně popela. Ještě víc, pokud tam popelník nebyl. Nyní mám atmos, kde prostor pro popel není nikterak velký (1 kýbl popela 15 litrů). Osobně to považuji za velkou slabinu těchto kotlů. Co mě ale štve nejvíc, že po otevření dvířek se nemalá část popela vysype rovnou na podlahu. Nevymyslel jste náhodou někdo nějaký zlepšovák na výběr popela z kotlů atmos? Děkuji za tipy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Viděl jsem kotel Atmos dřevoplyn a ten má spodní komoru jakoby půlkruh. Při otevření dvířek by se popel ven sypat něměl - protože kolem dvířek proudí vzduch oheň a spaliny, takže by se tam neměl hromadit popel.

Zkontroluj si, jestli máš keramiku doraženou až na zadní stěnu spodní komory.

Na vybírání popela po otevření dvířek si asi musíš naohýbat plech do oblouku spodní komory a ten plech po otevření dvířek nasadíš pod oblouk spodní komory.

A nebo se podívej jaké příslušenství má v nabídce výrobce kotlů. Třeba tam nějakou nádobu na popel mají.

vernon
Nesmysl. Samozřejmě že se po otevření dvířek popel vysype ven. Nic tomu totiž nebrání. Dvířka tvoří přední stěnu spalovací komory a není tady nic, co by vysypání popelu bránilo. Zvlášť když obsluha popel pravidelně nevybírá, je to po otevření dvířek dost masakr...:-D
Ten půlkruhový vyběrák dodává myslím samotný Atmos jako příslušenství.
tm
hodnocení

Pulkruh samozřejmě mám. Ale ten zasunu do keramiky až poté, co se cast vysype na zem... tohle atmos fakt nezvladl. Nechápu, proč ten prostor na popel nemůže být větší jako tomu bylo třeba u dakonu, kde se klidně vešly 3 až 4 kýble. Tady opravdu pouze jeden kybl a je plno. Což při celodenním topením uhlím není nic moc. A všichni víme, co je ti vybírat teplý popel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]