Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel pro stropní osvětlení, panelák

Od: johny® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit ohledně vedení elektroinstalace pro stropní osvětlení v panelovém bytě. Máte někdo zkušenost s vedením kabelu ve stávajícím husím krku, který je ve stropě, viz fotka. Jedním směrem jde původní hliníkový kabel, který se nedá vyndat. Druhým směrem vede prázdná část, do kterého jsem zkusmo vložil kabel příbližně o délce 187 cm, což odpovídá vzdálenosti ke stěně. Akorát ten krk není kolmo na svislou stěnu. Ten úhel uložení ve stropě se zdá, že směřuje na jiný husí krk, který je ve svisle stěně, viz fotka.

Nevíte, jestli ty husí krky jsou v panelu rovně (a tedy nevedou nejkratší možnou cestou ke svislé stěně)? Nevíte, jestli se potkává tento stropní husí krk s tím husím krkem ve svislé stěně?

Děkuji

doplněno 05.01.25 20:24:

Ještě jsem trochu doplnil fotku, aby ta linie byla patrnější.

Kabel pro stropní osvětlení, panelák
Kabel pro stropní osvětlení, panelák #2
Kabel pro stropní osvětlení, panelák #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Sikmo to v strope urcite nejde. Su dva zakladne systemy : plny panel, kde kabel prechadza stropom a je vedeny po podlahe suseda nad vami
A
panel s dutinami, kde je vlozeny kabel, niekedy v chranicke. Skuste na zvislej stene oskrabat omietku na holy panel, ci neuvidite len maltou zahodeny montazny otvor cca 10x10 cm pri strope, kde moze byt aj krabica.
Odporucam SDK podhlad, potom vas to nemusi trapit.
Někdy se povedlo že mezi panely byla švíra.
hodnocení

Díky, právě že bych to raději měl bez podhledů. Možná mám nadbytečné obavy, ale přijde mi, že těch navrtatanych děr do stropu pro uchycení rastru, a ještě pro kabely, je jaksi hodně.

km
hodnocení

3x

co ho zkusit vyhledat přístrojem k tomu určeným?

hodnocení

A jak se prosím jmenuje takový přístroj?
km

detektor/lokátor/vyhledávač kabelů, u některých je nutné, aby byl kabel pod proudem, ale ne vždy, přístroje jsou různé kvality, ty laciné jsou řekl bych povětšinou k prdu

hodnocení

0x

vsadil bych se, že ve stropě bude vedení kolmo ke zdi. a poté buď následně v rohu mezi stropem a zdí bude odskočené vedení doprava a následně kolmo dolu (tak si myslím že to bude vedené) a nebo šikmo dolu do krabice (osobně si nemyslím že to bude šikmo)

hodnocení

0x

já to měl na starym bytě ve stropě kolmo na zed a ve zdi k vypinači to šlo ze stropu šikmo k vypinači

další překvápko sem našel když sem hledal proč ten původní kabel nejde vytáhnout byl na několika místech nastřelenej hřebíkem do panelu

krtek6

jsem překvapenej, že někdo v té době znal kolmici...já co jsem vytrhal nebo našel...tak bylo vždycky šejdrem*smich* aneb...nejkratší možná cesta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]